Brutální útok v pražské večerce: Muž upozornil zloděje, aby nekradl, ten ho zbil obuškem

Dopadený z večerky

Díky divákům Krimi zpráv se policistům podařilo dopadnout agresora, který teleskopickým obuškem napadl zákazníka večerky. Učinil tak prý proto, že ho měl muž předtím napomenout, aby nekradl zboží.

K incidentu mělo dojít na pražském Ortenově náměstí krátce před Vánoci. Jeden ze zákazníků si všiml muže, jak si strkal zboží do batohu. Napomenul ho, aby to nedělal. Ten však v reakci na jeho slova zaútočil. Uštědřil mu několik ran pěstmi a po chvíli prodejnu opustil.

Za pár vteřin se však vrátil zpět. Tentokrát už měl u sebe teleskopický obušek. Napadenému zákazníkovi s ním způsobil tržnou ránu na hlavě.

Obsluha večerky muže s teleskopickým obuškem neznala. Kriminalisté záběry z incidentu zveřejnili také v Krimi zprávách na CNN Prima NEWS s žádostí o pomoc při identifikaci útočníka. „Po odvysílání reportáže ve vaší televizi, se ke kriminalistům dostalo několik poznatků, díky kterým se podezřelého muže podařilo dopadnout,“ uvedla policie.

Hrozí mu až osm let

Agresor se k útoku na zákazníka přiznal. Podle policistů prý svého chování litoval. Trestu se ale nejspíš nevyhne. „Kriminalisté stále čekají na výsledky znaleckého zkoumání a podle toho bude muž obviněn,“ doplnili policisté.

V úvahu připadají hned dva trestné činy, ze kterých by mohl být obviněn –⁠ ublížení na zdraví, nebo pokus o těžké ublížení na zdraví, za což by mu hrozilo až osm let ve vězení.

Tagy: