Srazila mě a dupla mi na hlavu. Žena, která v Chomutově zbila cizí dívku, dostala trest

Žena, která loni v Chomutově brutálně napadla patnáctiletou dívku, už dostala trest.

Dupla dívce na hlavu

Žena, která loni v Chomutově brutálně napadla patnáctiletou dívku, už dostala trest. Soud rozhodl o jejím postihu, přesnou podobu však nezveřejnil. Reportér CNN Prima NEWS v sobotu mluvil s napadenou dívkou.

Celý incident se odehrál na chomutovském hřišti. Tehdy prý 15letá Tereza dala „výchovnou facku“ jinému chlapci. „On se začal navážet do osmileté holčičky, mojí kamarádky, a ukazoval na ni pěstí. Tak jsem mu ji prostě malou flákla,“ popsala CNN Prima NEWS napadená dívka Tereza.

Chlapec se rozhodl přivolat na pomoc svoji matku. „Ona na mě začala řvát, že kdo je tady Tereza, tak jsem si stoupla. Srazila mě na zem a dupla mi na hlavu,“ vyprávěla napadená dívka.

„Zeptala jsem se, proč to udělala, a ona řekla, že jí měla na hlavu šlápnout ještě víc,“ vyprávěla matka napadené dívky Dagmar.

Útok dospělé ženy byl natolik brutální, že dívce museli přijet na pomoc záchranáři. „Utrpěla středně vážná zranění, se kterými byla následně převezena do chomutovské nemocnice,“ uvedl mluvčí ZZS Ústeckého kraje Prokop Voleník.

Podle matky se dívce točila hlava, nemohla chodit a byla malátná. „Ještě nás čeká nějaké vyšetření,“ podotkla matka.

Bojím se chodit ven

Záchranáři za minulý rok evidují zvýšený počet podobných brutálních napadení. „Dochází ke kopání, šlapání a skákání na hlavě nebo na hrudníku. Může dojít i ke krvácení do mozku, k poranění krční páteře nebo k poranění velkých cév či průdušnice, která prochází krkem. Zároveň se může poškodit i srdce či plíce. Následky můžou být fatální,“ zdůraznil mluvčí záchranářů.

Státní zástupce před několika dny ženu obžaloval. Dívka útok dodnes nemůže vymazat z paměti. „Bojím se chodit ven, spíš jsem zalezlá doma. A furt mě bolí hlava,“ upozornila Tereza.

Podle informací CNN Prima NEWS soud v Chomutově už útočnici potrestal za výtržnictví. Prozatím ale soud nekomentuje výši trestu ani to, jestli už je pravomocný.

Tagy:
dívka CNN Prima NEWS žena Ústecký kraj krimi soud Chomutov napadení Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje