Cestující popsali hrozivé turbulence a natočili raněné: Letadlo se propadlo přímo dolů

K turbulencím došlo během letu necelých 65 kilometrů od mezinárodního letiště Hartsfield-Jackson v Atlantě.

Po silných turbulencích museli záchranáři vynášet zraněné cestující z letadla na nosítkách

Převozem celkem 12 lidí do nemocnice skončily silné turbulence, které zasáhly úterní let společnosti Delta Airlines během cesty z Milána do Atlanty. Podle americké CNN zahájil Národní úřad pro bezpečnost dopravy (NTSB) vyšetřování příčin komplikací. Hrozivou situaci na palubě letadla během turbulencí popsali svědci.

„Prvních deset hodin bylo v pořádku, ale když jsme se blížili k Atlantě, začaly turbulence. Pak se letadlo propadlo přímo dolu. Myslela jsem si, že spadneme,“ popsala vypjaté momenty pro americkou CNN cestující Ayo Suberová. K turbulencím došlo během letu necelých 65 kilometrů od mezinárodního letiště Hartsfield-Jackson v Atlantě.

ČTĚTE TAKÉ: Poplach na letišti v Praze. Na palubě jednoho z letadel mělo hořet, muselo se vrátit na zem

Podle agentury AP se pilotům i přes nastalé obtíže nakonec podařilo krátce před sedmou hodinou večer bezpečně přistát. Jeden člen posádky utrpěl vážná zranění, další tři pracovníci aerolinek a osm cestujících se zranilo lehce. „Uprostřed seděla na místě do uličky žena, vyletěla ze sedadla a temenem narazila do úložných prostorů,“ popsala dále Suberová.

Letadlo přepravovalo celkem 151 cestujících, deset letušek a čtyři piloty, informovala společnost Delta ve svém prohlášení s tím, že po nehodě mobilizovala členy svého Delta Care Teamu, aby se spojili se zasaženými klienty. „Naší prioritou je péče o zákazníky a posádku, kteří utrpěli zranění,“ uvedl ve svém prohlášení dopravce.

Problematickým letem se začal zabývat NTSB. Předběžnou zprávu o výsledcích vydá během dvou až tří týdnů. Úřad uvedl, že nehody související s turbulencemi jsou nejběžnějším typem leteckých nehod.

Tagy:
letadlo zranění Atlanta Milán turbulence Delta Air Lines National Transportation Safety Board mezinárodní letiště