Tragický výsadkový let na Blanensku: Pád letadla nepřežil pilot, další člověk je zraněný

Malé letadlo

Malé motorové letadlo spadlo v sobotu po poledni do pole poblíž Bořitova na Blanensku. Pilot při nehodě zemřel, další člověk utrpěl středně těžká zranění. Informovali o tom mluvčí záchranářů, policistů i hasičů. Podle mluvčího jihomoravských policistů Pavla Švába se havárie stala během výsadkového letu.

„Během výsadkového letu tam došlo k havárii letadla. Bohužel pilot zahynul, zraněn byl i další muž. Na objasnění všech příčin tragédie pracují blanenští policisté společně s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Případ je prověřován jako trestný čin usmrcení z nedbalosti,“ uvedl Šváb.

Mluvčí záchranářů Michaela Bothová uvedla, že jeden člověk při nehodě zahynul ještě před příjezdem záchranářů. „Už jsme mu bohužel nemohli pomoci. V péči jsme pak měli pacienta, který utrpěl středně těžká poranění. Po ošetření jsme jej vrtulníkem přepravili do Fakultní nemocnice Brno,“ uvedla Bothová.

Mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský uvedl, že na místo se vypravily dvě jednotky profesionálních a dvě jednotky dobrovolných hasičů a snažily se najít přesné místo nehody. „Jako první jej zjistil záchranářský vrtulník. Hasiči po příjezdu zabezpečili místo proti požáru, asistovali policii při vyšetřování a poté pomohli s naložením vraku letadla, doplnil Venclovský.

Tagy:
letadlo létání nehoda letecká doprava havárie Fakultní nemocnice Brno pád okres Blansko Pavel Šváb Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod Bořitov