Motorový vlak začal hořet mezi stanicemi na Českolipsku. Hasiči evakuovali 39 lidí

U Zákup hořel vlak.

Hasiči na Liberecku zasahovali u hořícího vlaku

Hasiči na Českolipsku vyjížděli v pondělí odpoledne k požáru vlaku společnosti Arriva. Před ohněm evakuovali z vozů dva zaměstnance a 37 cestujících, nikdo nebyl zraněn, řekl zastupující mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Radek Hon. Oheň se podařilo poměrně rychle lokalizovat, provoz na trati mezi Libercem a Českou Lípou je ale zastaven, vlaky tam nahradily autobusy. Příčiny požáru ani výši škod zatím hasiči neznají.

Požár byl na operační středisko hasičů nahlášen krátce po 16:30, vlak hořel mezi stanicemi Zákupy a Božíkov. „Aktuálně už tam nemáme plamenné hoření, ale probíhá rozebírání konstrukce, protože požár šel ze spodu vlaku, z podlahy. Hasiči to na místě rozebírají, aby požár dohasili,“ doplnil Hon. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu, na místě zasahovalo pět jednotek a osm cisteren. Zcela uhasit se požár podařilo krátce před 18:00.

ČTĚTE TAKÉ: Čech tragicky zahynul ve Švýcarsku. Šel pěšky po kolejích, v Curychu ho srazil vlak

Podle informací z webu společnosti Arriva hořel motorový vlak, který v 15:27 vyjel z Ústí nad Labem směrem na Liberec. Kvůli požáru byl v úseku Zákupy – Božíkov – Mimoň nahrazen autobusem, stejně jako vlak v opačném směru s odjezdem v 16:28 z Liberce do Ústí nad Labem.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Žena s holčičkou zahynuly při nehodě u Břeclavi. V druhém autě se zranili čtyři lidé

Tagy: