Při protestech proti pokusům na zvířatech „zabavili“ aktivisté pět psů

Britští aktivisté již čtvrtý den demonstrují ve městě Wyton před zařízením, kde jsou množeni psi na pokusy. V rámci obsazení části provozu se jim podařilo osvobodit pět bíglů, kteří měli být na cestě do vivisekční laboratoře.

V neděli policie zadržela osm žen a tři muže, kteří se v ranních hodinách vloupali do areálu MBR Acres. V pondělí ve tři ráno bylo při dalším pokusu zadrženo dvanáct lidí. Mluvčí společnosti uvedl, že se domnívá, že během druhého vpádu byli ze zařízení odneseni tři psi – advokát aktivistů však prohlásil, že se jim podařilo odnést psů hned pět.

V této oblasti nejde o první demonstraci. Loni v listopadu se jedné zúčastnil i zpěvák Will Young. V zařízení MBR Acres jsou množeni bíglové, kteří jsou ve věku 16 týdnů odváženi do laboratoří, kde jsou na nich prováděny pokusy.

„Jakmile se dostanou do laboratoře, musí ve jménu ‚vědy‘ vytrpět nepředstavitelné hrůzy. Mnozí z nich utrpí vnitřní krvácení, zvracejí, selhávají jim orgány a hůř, než je konečně zabijí,“ uvádějí zástupci organizace Animal Freedom Movement, která za demonstrací stojí. „V dnešní době je to prostě zbytečné. Testování na zvířatech je neefektivní a nespolehlivé,“ dodávají.

Tagy:
pes protest bígl množírna laboratoř zvířeckoprávní aktivisté