Na D35 u Olomouce narazil kamion na betonová svodidla. Dálnice byla několik hodin uzavřena

Dálniční obchvat Olomouce v sobotu na několik hodin uzavřela ve směru na Mohelnici nehoda kamionu. Při noční havárii na dálnici D35 nebyl nikdo zraněn, škoda je předběžně vyčíslena na 1,8 milionu korun. Krátce po 11:00 byl provoz na dálnici zcela obnoven, sdělil policejní mluvčí Libor Hejtman.

Nákladní automobil havaroval na dálničním obchvatu Olomouce krátce před 03:00 v místě, kde je D35 zúžena kvůli rekonstrukci mostu. „Devětapadesátiletý řidič nákladní soupravy před místem zúžení nepřizpůsobil rychlost vozidla, prorazil dopravní značení a betonová svodidla, na kterých zůstal s tahačem zaklíněný. Při nehodě nebyl nikdo zraněn,“ uvedl Hejtman.

ČTĚTE TAKÉ: Muž se měl mstít restauraci falešnými recenzemi. Thajská policie ho zatkla, hrozí mu dva roky

Hasiči z havarovaného kamionu přečerpali pohonné hmoty a místo zajistili proti požáru. Nákladní automobil byl poté vyproštěn a odtažen. Pracovníci dálniční údržby opravili dopravní značení a posunutá betonová svodidla umístili do původního stavu. „Policisté odhadli celkovou škodu na 1,845 milionu korun. Z toho jeden milion korun připadl na tahač, 20 tisíc korun na návěs a 825 tisíc korun na dopravní značení a svodidla,“ dodal Hejtman.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Na pražském nábřeží sjelo auto do Vltavy. Na místě zasahovali hasiči a potápěči

Tagy:
policie dálnice dopravní nehoda kamion Olomouc Hasičský záchranný sbor Mohelnice Policie České republiky silniční dopravní nehoda Dálnice D35