Na D1 se srazily auto, dodávka a cisterna, jeden zraněný. Kolona měla osm kilometrů

Dálnice D1 byla za Velkým Meziříčím ve směru na Prahu asi 1,5 hodiny neprůjezdná kvůli havárii cisterny, dodávky a osobního auta. Při nehodě se zranil spolujezdec v osobním autě. S podezřením na těžší zranění ho záchranáři letecky přepravili do brněnské nemocnice, řekl mluvčí záchranářů Petr Janáček. Provoz byl obnoven před 9:30, kolony měly asi osm kilometrů. Podle původních informací havarovala cisterna a dodávka.

„Podle prvotního šetření policistů na místě jel řidič nákladního vozidla s hmotností do 7,5 tuny v pravém jízdním pruhu. Zřejmě z důvodu kolony, která se před ním vytvořila, přejížděl do levého jízdního pruhu, kde se střetl s osobním vozidlem Mercedes, které jelo v levém jízdním pruhu. Osobní vozidlo bylo následně odhozeno na cisternu,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Nehoda byla ohlášena krátce před 8:00 přibližně na 140. kilometru mezi exity Měřín a Velké Meziříčí. K nehodě vyjeli i krajští hasiči a také pozemní posádka zdravotní záchranné služby. Před 9:30 byl provoz obnoven dvěma pruhy, havarovaná auta byla odstavena na krajnici.

Tagy: