Drama na horské dráze v Písku. Z vozíku kvůli poruše vypadly děti, čtyři jsou zraněné

V Písku došlo k poruše pouťové atrakce. Zřejmě kvůli nečekanému výpadku elektrického proudu se zastavil vozík horské dráhy, ze kterého následně vypadly děti. Čtyři z nich utrpěly zranění. Případem se zabývá policie.

V Písku došlo v pátek k poruše pouťové atrakce. „Písečtí kriminalisté vyšetřují zranění čtyř dětí na pouťové atrakci. Pravděpodobně po nečekaném výpadku proudu, při zastavení malé horské dráhy, děti vypadly z vozíku,“ uvedli policisté na sociální síti X.

Děti naštěstí neutrpěly žádné vážné zranění. „Hlášena jsou jen zranění lehčího charakteru,“ dodali policisté s tím, že pracují na místě.

K podobné nehodě došlo loni v Havířově na Karvinsku, kde se řetízkový kolotoč vymkl kontrole. Konstrukce se sedačkami vyjížděla po středovém sloupu asi do výšky 15 metrů. V okamžiku, kdy měla klesat, se horní část s rameny a sedačkami utrhla. Policie později uvedla, že účastníci atrakce se měli vlivem roztočení kolotoče v jeho dolní části zranit o zábradlí a o věci umístěné na zemi u atrakce. Zranění tehdy utrpělo 14 lidí, včetně dětí.

Tagy: