U Kunětické hory spadl malý vrtulník. Posádka zázrakem přežila pád z velké výšky

Nedaleko Kunětické hory se ve středu odpoledne zřítil dvoumístný vrtulník, takzvaný vírník, se dvěma lidmi na palubě. Podle záchranářů stroj padal z větší výšky, posádka si ale odnesla z nárazu na zem jako zázrakem jen lehká zranění.

K letecké nehodě dvoumístného vírníku u obce Kunětice vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému po 15. hodině odpoledne. Nehodu nahlásil svědek, který si měl pádu stroje všimnout. Z trosek záchranáři a hasiči vyprostili dvoučlennou posádku.

ČTĚTE TAKÉ: Kuriózní detaily nehody na D6. Senior potřeboval nutně na záchod, zavinil srážku čtyř aut

„Na místě zasahovaly tři naše posádky, zajistili jsme zraněné a pozemní cestou je transportovali na traumacentrum do fakultní nemocnice v Hradci Králové na vyšetření, protože pád měl být z velké výšky,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Alena Kisiala.

Zranění posádky z vírníku měla být lehčí. Dvojice tak jako zázrakem z nehody vyvázla celá. Hasiči následně zajistili vrtulník proti požáru. Příčinou pádu se bude zabývat jak policie, tak i odborníci z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Tagy: