Drama na Plzeňsku: Autobus plný lidí zachvátily plameny. Z vozidla zbyl jen ohořelý kus šrotu

Požár autobusu zkomplikoval v úterý dopoledne dopravu nedaleko Blovic na Plzeňsku. V době požáru v něm cestovalo 44 lidí, kterým se podařilo včas vystoupit. O události informovali hasiči na sociální síti.

Vůz začal hořet na křižovatce silnic 117/II a 20/I u Kotousova. „Požárem byl zasažen v plném rozsahu,“ napsali hasiči Plzeňského kraje v příspěvku na Facebooku. Dodali, že nikomu se nic nestalo a všichni cestující stihli včas vystoupit.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt Krejčíkové na Rallye Šumava zdrtila fanoušky. Byla to skvělá máma, vzpomínají blízcí

„Nasadili jsme dva ‚C‘ proudy a jeden vysokotlaký. Na místě zasahovaly kromě hasičů ze stanice Nepomuk i dobrovolné jednotky z Jarova a Blovic,“ popsali zásah. Požár se jim podařilo lokalizovat 12 minut od příjezdu první jednotky na místo. Zásah si vyžádal i dopravní omezení. „Provoz na komunikacích byl nejprve zastaven, poté řízen kyvadlově,“ dodali.

23_4_2024 9:24 U Kotousova na křižovatce silnic 117/II a 20/I hořel autobus. Pořárem byl zasažen v plném rozsahu....

Posted by HZS Plzeňského kraje on Tuesday, April 23, 2024

Ve voze cestovalo podle webu Deník 44 lidí. „Cestující ze shořelého autobusu odvezl náš evakuační autobus zpět do Blovic,“ uvedli hasiči. Proč vůz vzplál, zatím není jasné, příčina a výše škody jsou v šetření.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nehoda na dálnici D6. V Praze se srazilo pět aut a autobus, nikdo nebyl zraněn

Tagy: