Na prima+ míří nová dokumentární série s názvem Bez lítosti. Zaměří se i na nejtěžší zločince

Už od 21. června se uživatelé platformy prima+ mohou těšit na novou dokumentární sérii Bez lítosti. Ojedinělý projekt přiblíží divákům, jak se žije za mřížemi, a zaměří se i na vrahy odsouzené na doživotí. Jednu epizodu budou moci sledovat rovněž diváci televize Prima, a to v sobotu 1. července po seriálu Agrometal.

V nápravných zařízeních v Česku pobývá necelých 20 tisíc lidí, 49 z nich si odpykává doživotní trest za obzvlášť závažné zločiny. Projekt Bez lítosti představí osm takových jedinců, jejichž činy se dostaly do popředí zájmu médií. V osmidílné dokumentární sérii diváci uvidí například případ Michelle Sudků – vražedkyně ze Smíchova, Juraje Kučeráka – vraha se „sekerovým syndromem“ či Miloslava Širůčka, který vyvraždil svou vlastní rodinu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Díky synovi tady maminka stále je, řekla Stašová a exkluzivně popsala boj Bohdalové o život

Epizoda, kterou odvysílá také televize Prima, monitoruje Jaroslava Stodolu, jenž pochází z chudé, problémové rodiny. Jeho otec byl alkoholik. Stodola se vyučil obuvníkem, ale už od mládí měl problémy s alkoholem a se zákonem. Je velkým milovníkem žen. Několikrát seděl za krádeže a výtržnosti. Pak potkal svou bývalou sousedku Danu a zamiloval se. Vzali se. Daně se ale nechtělo pracovat, a tak manželé Stodolovi začali přepadat a později i vraždit staré lidi v okolí svého bydliště, o kterých věděli, že mají peníze. Zabili sedm lidí.

„Jsem ráda, že se podařilo natočit pořad, který vzbuzuje opravdu velmi silné emoce. Diváci budou mít možnost nahlédnout do míst, kam se rozhodně nikdo z nás dostat nechce. Věřím, že dokumentární minisérie Bez lítosti je doslova pohltí,“ říká výrobní ředitelka skupiny Prima Lucia Kršáková.

Dokumentární minisérie Bez lítosti divákům přinese výpovědi vrahů a kriminalistů, ale ukáže i policejní záběry z míst činů a fotografie, ze kterých opravdu mrazí.

„Docela důležitou věcí je to, že z vrahů opravdu nechceme dělat celebrity. Oni samozřejmě mají prostor vypovědět svoji verzi toho, co se stalo. My jsme hledali odpověď na otázku, jak se z člověka stane vrah. Zajímalo mě, jestli jsou třeba nějaké společné prvky u těch příběhů, které jsme měli možnost monitorovat. Ještě bych dodala, že všichni vězni se litovali, ale opravdovou, upřímnou lítost nad tím, že zmařili život někoho jiného, jsem tam úplně nezažila. Za sebe musím říct, že vězeňství odvádí dobrou práci a vězni si ty tresty zaslouží,“ říká autorka projektu Martina Eretová.

Bez lítosti mohou diváci sledovat od 21. června na prima+ a jedna epizoda bude zařazena i na televizi Prima, a to 1. července hned po seriálu Agrometal.

Tagy: