Díky synovi tady maminka stále je, řekla Stašová a exkluzivně popsala boj Bohdalové o život

Jiřina Bohdalová s dcerou Simonou Stašovou.

Stašová promluvil, jak celá rodina prožívala onemocnění Bohdalové

Zaplať pánbůh, všechno dopadlo skvěle a já strašně děkuju mým synům, hlavně staršímu Markovi, že tu máma stále je. Tak mluvila v pořadu Showtime na CNN Prima NEWS herečka Simona Stašová, když popisovala boj o život své maminky Jiřiny Bohdalové. Kromě toho slavná herečka zmínila, jak důležité pro ni je pomáhat ostatním.

Známá česká herečka Jiřina Bohdalová, která je od roku 2005 členkou Divadla na Jezerce, v neděli pro CNN Prima NEWS uvedla, jak náročný byl pro ni začátek roku 2023. „Měla jsem plicní embolii,“ uvedla. Veřejnost o vážné zdravotní komplikaci nechtěla zprvu informovat, ale pak se rozmyslela. „Jsem ráda, že je to venku a jsem velmi ráda, že jste nás nechytli v té době. To je hrozně důležité, protože co bychom vám tehdy říkali? Jak nám je? Jak je mámě?“ svěřila se nyní s úlevou Stašová.

ČTĚTE TAKÉ: Leoš Suchařípa žil na Sibiři a miloval vodku. Před smrtí ochrnul a musel se učit znovu mluvit

Vděčná je Stašová synům, kteří své babičce v těžkém období pomáhali. „Strašně děkuju mým synům, a především staršímu Markovi, protože máma je tady hlavně díky němu. Marek s ní spal na jednotce intenzivní péče a dával jí na pusu kyslík, který si ona nechtěně strhávala. Takže díky Markovi je tady máma,“ uvedla Stašová.

Pomáhat je důležité

Slavné herečce nebyla nikdy cizí ani pomoc znevýhodněným lidem ve společnosti, jak popsala i na benefiční akci Cihla. „Vždycky jde o to, abychom pomohli mentálně postiženým. Každý jednu cihlu unese, a když se spojíme dohromady, mentálně postižení, kteří na tom nejsou tak dobře jako my, mají mnohem lepší život. Člověk z toho má dobrý pocit a je důležité, aby ho v dnešní době ze sebe měl,“ vysvětlila.

Kromě dobrého pocitu se herečka podobnými aktivitami snaží i vracet podporu, kterou jí přinášejí návštěvníci divadla. „Jsem hrozně sociální člověk a vlastně závislá na lidech, kteří si koupí lístek do divadla za nemalé peníze, obvykle 300–⁠500 korun. Když pak jde do divadla celá rodina, tak za mě dají i 1 500 a tím si ‚odtrhávají od huby‘. Takže se jim to snažím vracet,“ uzavřela Stašová.

Tagy: