Dojemné loučení: Elitní voják zahynul na MS v paraglidingu. Před smrtí si koupil nový kluzák

Světový šampionát v paraglidingu poznamenala tragická událost. Při závodech v Jihoafrické republice zemřel britský reprezentant Chris Good. K čemu přesně došlo, není dosud jasné, ale měsíc před smrtí si pořídil nový typ padákového kluzáku. Parašutista byl členem jednotky, která úzce spolupracuje s britskou rozvědkou MI6. Jeho bývalý kolega se s ním rozloučil dojemným způsobem. O tragédii píše web The Sun.

Dvaapadesátiletý seržant Good sloužil v polovojenské jednotce E Squadron, která spolupracuje s britskou zpravodajskou službou MI6 na tajných operacích. Bližší detaily ke smrtelné nehodě organizátoři dosud nezveřejnili, připomíná web The Sun.

K TÉMATU: Dvě děti zemřely při čelní srážce vozů u Waldbronn. První indicie odhalují detaily tragédie

Nedílnou součástí závodu v paraglidingu, který se konal v Pretorii, je nebezpečná rychlost a výška. Účastníci se často snášejí přes vodu a sjíždějí po hladině, a to po vyznačené trase.

Zesnulý Good měl za sebou 5 500 seskoků od doby, kdy se v 17 letech připojil k jednotce. Jeden z jeho bývalých kolegů mu poslal vzkaz do nebe. „Parašutista a poutník – leť vysoko, bratře. Uvidíme se,“ rozloučil se bývalý člen letky Matt Hellyer.

Zkušenosti z válek

Good se připojil k britské Special Air Service (SAS) v roce 2004 a sloužil i ve válkách v Afghánistánu a Iráku. Předtím sloužil u Red Devils, elitní jednotce armádního výsadkového pluku. Před měsícem informoval, že používá nový typ padákového kluzáku, který mu umožnil dolétnout dále a rychleji, připomíná web LBC.

Také sportovní organizace British Skydiving se vyjádřila k úmrtí svého reprezentanta: „Byl váženým členem týmu a mimořádně šikovným parašutistou. Je to velká ztráta pro naši organizaci,“ uvedla v prohlášení. „V tomto těžkém období jsme v myšlenkách s nejbližšími a rodinou Chrise,“ dodali její zástupci.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hurikán Helen udeřil na Floridu. Guvernér hlásí první oběť, hrozí záplavy

Tagy: