Nagano po 25 letech: Báli jsme se, že letadlo spadne, směje se fotograf. Snímky nepublikoval

Oslavy vítězných hokejistů při letu domů z Olympijských her v Naganu byly tak bujaré, že záběry z nich nelze zveřejnit. „Nemůžu ani říkat, co se tam dělo,“ vzpomíná po 25 letech se smíchem fotograf Eduard Erben. Nebýt na palubě maminek Jaromíra Jágra a Jaroslava Špačka, letadlo by asi spadlo, zavtipkoval pamětník. „Když paní Jágrová něco řekne, tak to platí a všichni poslechnou.“

„V letadle vládla tak nevázaná zábava, až jsme se báli, že spadne. Dělaly se různé věci, bylo to naprosto spontánní,“ popsal Erben v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS k návratu hokejistů po jednom z největších sportovních úspěchů České republiky. „Věděli o mně, že nepustím ven fotku, která by jim ublížila. Měl jsem proto naprostou volnost fotit cokoliv. Z letu jsem ale zveřejnil jenom dva snímky,“ vysvětlil. Fotografie podle jeho slov zpětně raději nechtěli vidět ani hokejisté samotní.

Kdo slavil a popíjel nejvíce, kdo se oslavy snažil krotit, jak probíhalo přivítání na pražském letišti i s jakými obtížemi se musí sportovní fotograf vypořádat? Podívejte se na celý rozhovor s Eduardem Erbenem.

Tagy: