Nahota proti Putinovi. Odhalené ženy žádaly kancléře Scholze o německé embargo proti Rusku

Nahé ženy protestovaly před německým kancléřem Scholzem proti tomu, že země dosud nezavedla embargo na dovoz ruského plynu.

CNN_Domácí: Válka na Ukrajině (22.8.2022 8:00)

Před německým kancléřem Olafem Scholzem se v neděli svlékly dvě ženy, nápisem na hrudi žádaly zavedení embarga na dovoz ruského plynu. Sankce proti Rusku, včetně těch na omezení dovozu surovin, jsou součástí reakce Západu na napadení Ukrajiny Ruskem.

K incidentu došlo během dne otevřených dveří v sídle německé vlády, informoval o něm server News in Germany.

Scholz v zahradě kancléřství diskutoval s návštěvníky. Ženy ho požádaly o společnou fotografii a když stál kancléř mezi nimi, tak se svlékly. Na situaci pohotově zareagovala ochranka a odvedla je.

Německo dosud nezavedlo embargo na dovoz ruského plynu a v zemi se vede debata, jak nahradit suroviny z Ruska před blížící se zimou.

Zatímco ministr hospodářství za Zelené Robert Habeck o víkendu odmítl myšlenku prodloužení životnosti posledních tří německých jaderných elektráren, ministr financí Christian Lindner z liberálních svobodných demokratů (FDP) uvedl, že jaderné elektrárny jsou lepší než uhelné.

Scholz během nedělní veřejné debaty připomněl různé snahy Berlína o nalezení alternativních zdrojů energie, včetně terminálu na zkapalněný zemní plyn, který by mohl být uveden do provozu na začátku roku 2023, píše AFP.

Tagy:
Německo nahota protesty Rusko Olaf Scholz