Hrůzný objev v Krčském lese. Mrtvola ležela v potoce, byla v hrozném stavu

Kriminalisté z 1. oddělení vyšetřují nález těla v Krčském lese.

Tělo leželo v potoce

V neděli odpoledne se našlo v Krčském lese v Praze lidské tělo. Podle prvních informací se jedná o lidské ostatky, které jsou staršího data a nacházely se v potoce. Kriminalisté na místě zajišťují stopy. Pravděpodobně bude nařízena soudní pitva, informovala agentura AKTU.

„Tělo bylo nalezeno v potoce v Kunratickém lese (též označován jako Krčský les, pozn. red.). Kriminalisté na místě zajišťují stopy,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Eva Kropáčová.

ČTĚTE DÁLE: Hajlující gymnazisté z Prahy provolávali nacistická hesla, padly tresty. Ostatní se jich bojí

Podle dosavadních zjištění vyšetřovatelů tělo je po smrti delší dobu. „V tuto chvíli nemůžeme určit ani pohlaví těla,“ přiblížila Kropáčová. Pro získání bližších informací bude zřejmě nařízena soudní pitva.

Krčský les, označován také jako Kunratický les, je díky své poloze uvnitř městské zástavby oblíbeným místem velké části Pražanů. Les je bohužel také nechvalně proslulý jako místo řady zločinů. Například letos v srpnu bylo v lese objeveno tělo zavražděného muže. V březnu pak policisty les zaměstnal při hledání agresora, který v něm napadl a znásilnil ženu.

Koncem ledna tam jiný útočník napadl tři lidi. Do akce byli nasazeni psovodi, policisté na koních i vrtulník. Už v tu chvíli se spekulovalo, že může jít o vraha, který o den dříve zabil muže v Kyjích. Po několikahodinovém pátrání se ho podařilo dopadnout a následně se i potvrdilo podezření, že jde o tutéž osobu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Partnerská hádka skončila krvavou spouští. Muž nejdříve ubodal partnerku, poté si sáhl na život