Vražda v Kunratickém lese? Místo spojené se zločiny i dávnou záhadou opět zaměstnává policii

Policisté v úterý dopoledne prohledávali Kunratický les. Pátrali po stopě v souvislosti se znásilněním, které se na místě den předtím stalo.

Vražda v Kunratickém lese

Policisté zadrželi v noci na středu muže, který je podezřelý z vraždy jiného muže nalezeného předtím v Kunratickém lese. Médiím to řekla policejní mluvčí Kristýna Zelinková. Podle prvotních informací mělo jít o konflikt mezi partnery. Les je spjatý se zločiny dlouhodobě, jedním z nejznámějších případů je i dosud nevyřešené úmrtí ženy, jejíž svázané ruce našel pejskař v Kunratickém potoce.

Policisté ve středu na sociální síti X informovali, že v nočních hodinách přijali oznámení o nálezu mrtvého muže v Kunratickém lese v Praze 4. Zelinková pak řekla, že případ kriminalisté vyšetřují pro podezření z vraždy.

ČTĚTE TAKÉ: Dvouleté dítě v USA postřelilo nevlastního otce, ten bojuje o život. Klidná čtvrť je v šoku

Brzy po nálezu se podle mluvčí podařilo zadržet muže, který je z vraždy podezřelý. „Kriminalisté ve věci nyní provádí úkony trestního řízení,“ napsali policisté. „Podle prvotních zjištění se jednalo o konflikt mezi partnery, kteří v Kunratickém lese přebývali v provizorním přístřešku," doplnila policie na síti X.

Kunratický les je spjatý se zločiny

Policisté v lese mezi pražskými sídlišti nepátrali zdaleka poprvé. Koncem ledna tam útočník napadl tři lidi. Do akce byli nasazeni psovodi, policisté na koních i vrtulník. Už v tu chvíli se spekulovalo, že to může být vrah, který o den dříve zabil muže v Kyjích. Po několikahodinovém pátrání se ho podařilo dopadnout. „V průběhu výslechu se zadržený muž přiznal k napadení v Kunratickém lese, napadení mladé ženy s kočárkem, ale také k vraždě u Kyjského rybníka,“ uvedla tehdy mluvčí policie Eva Kropáčová. V březnu poté policisty les zaměstnal při hledání agresora, který v něm napadl a znásilnil ženu.

Okolí lesa je navíc spjato se záhadným případem, který na vyřešení čeká už třináct let. V Kunratickém potoce tehdy pejskař objevil svázané ženské ruce. Trup lidé objevili později v lesoparku Na Krejcárku a poslední část těla mohli kriminalisté ohledat až po jejím nálezu o dva roky později. Identita ženy je dodnes zahalena tajemstvím, stejně jako pachatel, který měl její smrt na svědomí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Znásilňoval děti, rozhodl soud o vedoucím z Vysočiny. Z výčtu jeho sexuálních praktik mrazí

Tagy:
les policie vražda noc Twitter Praha 4 sociální síť trestná činnost Kunraticko-michelský les trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva vyšetřování trestné činnosti