Námraza komplikuje dopravu. Na Mostecku se při karambolech na silnici zranilo pět lidí

Na Mostecku se při nehodách zranilo pět lidí.

Náledí komplikovalo dopravu

U Mostu se v pondělí staly dvě dopravní nehody. Auta dostala smyk. Lehce se zranilo pět lidí, záchranáři je odvezli do mostecké nemocnice. Silnice I/15 na Louny je obousměrně uzavřena. Motoristé musí využít objízdné trasy, dopravu řídí na místě policie, řekl mluvčí mostecké policie Václav Krieger. Silnice I/15 je podle informací policie namrzlá. Nejméně k šesti dopravním nehodám došlo také na Liberecku.

„Řidič jednoho auta zřejmě vlivem povětrnostních podmínek dostal smyk a sjel ze silnice. Kousek od tohoto místa jiný šofér zřejmě ze stejného důvodu dostal smyk a čelně se střetl s protijedoucím vozidlem,“ popsal Krieger.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragédie v lyžařském středisku. Z lanovky v Tyrolsku se zřítily dvě ženy, jedna pád nepřežila

Nehoda se stala u obce Korozluky. Zraněné odvezly sanitky do mostecké nemocnice, řekl mluvčí záchranky Prokop Voleník.

K nehodám vyjeli i hasiči. Odstraňování následků potrvá zhruba do 11:00.

„Jednotka ze stanice Most vyjela k dopravní nehodě tří osobních aut na zledovatělé silnici u obce Korozluky. Při nehodě bylo šest lidí zraněno. Silnice je uzavřena,“ uvedli hasiči Ústeckého kraje na sociální síti X.

Námraza komplikuje dopravu také na Liberecku. Ráno se zde stalo minimálně šest nehod, při nichž došlo i ke zraněním. „Nešlo o nic vážného, zranění jsou lehká,“ řekl krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. Problémy byly ráno na čtyřproudé silnici 35 mezi Libercem a Turnovem nedaleko Hodkovic nad Mohelkou, kde se staly tři nehody.

Další dvě auta havarovala na silnici 13 v kopci mezi Bílým Kostelem a Jítravou. „Po našem příjezdu jsme zjistili dopravní nehodu dvou vozidel. Vozovka byla silně namrzlá, oba řidiči byli zranění a byli odvezeni záchrannou službou. Snažíme se omezit provoz tak, aby nedošlo k další dopravní nehodě,“ popsal velitel zásahu libereckých hasičů Milan Pavlů pro CNN Prima NEWS.

Do stromu pak narazilo auto na silnici nižší třídy mezi Cvikovem a Sloupem v Čechách. Obdobně jako u dalších nehod i tam kromě policistů a záchranářů pomáhali hasiči. „Hasiči auto zajistili proti pohybu, zraněné osobě poskytli předlékařskou pomoc a vyprostili ji z vozu,“ uvedli hasiči na síti X.

Tagy: