Navigace i chytrý tempomat v ceně. Honda přivezla do Česka své nové SUV

Honda zveřejnila ceník nové generace modelu HR-V. SUV nasadilo poměrně vysokou startovací cenu, která začíná těsně pod 700 tisíci korunami. Kompenzuje ji ale bohatou výbavou, za kterou se u konkurence obvykle připlácí.

Další generace Hondy HR-V je oficiálně na českém trhu. SUV je nositelem nového designového směru, který má japonskou automobilku posunout směrem ke stylovějším vozům. Podobně jako předchozí model má skrytou kliku dveří v druhé řadě, z dálky tak připomíná třídveřové kupé.

Auto je na českém trhu k mání pouze s jediným motorem. Jde o hybridní jednotku 1.5 i-MMD, která disponuje výkonem 96 kW, tedy 131 koní. Spojena je s bezstupňovou automatickou převodovkou e-CVT a slibuje průměrnou spotřebu 5,4 litru benzinu na 100 km. Baterie vozu se nedobíjí ze zásuvky, ale jen za jízdy.

Honda HR-V se nabízí ve třech výbavových variantách. Základní cena je 699 900 korun a obsahuje například automatickou klimatizaci, zábavní systém s navigací, adaptivní tempomat, full-LED světlomety nebo vyhřívaná sedadla. V nabídce je také řada elektronických asistentů, jako je systém pro udržování v pruzích nebo čtečka dopravních značek. Nechybí ani režim pro jízdu v kolonách.

Druhá výbava Advance vyjde na 774 900 korun. Ta má sedadla potažená umělou kůží, automatickou dvouzónovou klimatizaci, vyhřívaný volant nebo elektrické ovládání dveří kufru. Verze Advance Style (stojí 839 900 korun) pak přidává silnější audiosystém s 10 reproduktory, střešní ližiny či dvoubarevné provedení karoserie. Všechny výbavy mají 18“ litá kola, připlácí se jenom za metalízu nebo perleť.

Honda HR-V je s délkou 4 340 mm a objemem kufru 335 litrů na přelomu tříd malých a kompaktních SUV. Jejím konkurentem je tak například Volkswagen T-Roc, který začíná s cenou na 508 900 korunách. Prát o zákazníky se může i s Mazdou CX-30 za 586 900 korun nebo Jeepem Compass za 549 900 Kč.

Tagy: