Nechte se vítat luxusním domovním číslem

Domovní číslo je pro jednoho obyčejné, pro někoho je ale vizitkou domu stejně jako jeho exteriér. Vítá vás při každém příchodu domů a mělo by proto být radost se na něj dívat. Udělejte si ho pomocí našeho návodu originální, krásné, variabilní a také mechové.

Na mechové číslo budete potřebovat kovový korpus. Opatřit si ji je to nejdůležitější a vlastně nejsložitější. Najděte kováře, ve vašem okolí se určitě nějaký najde. Stačí se pozeptat. Případně určitě najdete někoho šikovného na internetu. Šablonu pro číslice si vytvořte co nejjednodušší. Použijte font bez patek s co největší plochou pro tvoření. Tyto konkrétní formy jsou cca 20 cm vysoké a mají 3cm hloubku.

Další důležitou surovinou je mech. Mechorosty jsou starší dokonce než dinosauři. Existuje jich na 10 tisíc druhů. Na svou tvorbu si ho můžete koupit. K dostání je mnoho zajímavých druhů – už jen podle názvu. Může to být mech norský, sobí, královský, španělský i různé další. Sehnat si můžete ale také barevný mech. Číslo si tak doladíte přesně podle svých představ. Jako nejlepší způsob ale může pro mnohé být nasbírat si mech jednoduše při procházce lesem. A můžete ho využít i k dalšímu tvoření.

Postup samotný je už pak velmi jednoduchý. Kousky mechu nalepte do korpusu. Použijte tavnou pistoli. Naneste na mech vždy trochu lepidla. Snažte se lepidlem mechu nedotýkat moc, abyste si hrot pistole nezanesli. Mech potom v korpusu pěchujte hezky k sobě. Ať je bohatě naplněný. Nebude potom také vypadávat.

Mechová čísla nakonec ještě dolaďte. Můžete použít sušené květiny, na podzim a v zimě malé šišky nebo malé vánoční ozdoby, hodí se také klacíky nebo kamínky. Výhodou je, že si můžete číslo dotvořit vždy na míru ročnímu období, svátků a jiných příležitostí.

Zdroj informací: pořad Receptář prima nápadů

Tagy: