Dálnice D1 je po srážce dodávky s kamionem částečně průjezdná. Vrtulník převezl zraněné

Komplikace na dálnici D1

Nehoda na dálnici D1

Dálnici D1 je po ranní nehodě, ke které došlo na 47. kilometru ve směru na Brno na Benešovsku, částečně průjezdná. Po havárii nákladního auta a dodávky se na místě tvořily dlouhé kolony. Řidič a spolujezdec v dodávce utrpěli středně těžká zranění, záchranáři je transportovali vrtulníky do nemocnic. Vyplývá to z informací policie a záchranné služby. Další nehoda, při níž se srazila tři auta, po 8:00 uzavřela dálnici D7 na 17. kilometru.

Nehoda se stala po 06:30, když dodávka zezadu narazila do nákladního auta. „Dálnice byla nejprve zhruba na 45 minut uzavřená kvůli přistávání vrtulníku a potom znovu kvůli monitorování nehody s pomocí dronů,“ řekla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

ČTĚTE TAKÉ: V pražských Běchovicích zemřel člověk po střetu s vlakem. Koridor mezi Prahou a Kolínem stál

Jednoho zraněného přepravili do nemocnice v Hradci Králové, druhého do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, řekla mluvčí záchranné služby Monika Nováková.

Zhruba od 08:20 byla uzavřená kvůli nehodě tří aut také dálnice D7 na 17. kilometru ve směru na Prahu. Podle policejní mluvčí havarovaly dvě dodávky a nákladní auto. „Řidič dodávky utrpěl lehké zranění, dechové zkoušky u řidičů byly negativní,“ řekla mluvčí. Není jasné, kdy se dálnice otevře.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Opilá řidička nabourala v pražských Nuslích čtyři auta. V autě s ní měly sedět tři děti

Tagy:
dálnice dodávka dopravní nehoda Brno havárie nákladní vůz kamion nákladní automobil Dálnice D1 katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události silniční nehoda