Tragická nehoda tří dodávek na Kolínsku: Na místě zemřel člověk, zasahovaly vrtulníky

Nehoda tří dodávek na Kolínsku si vyžádala jeden život. Na místo letěly dva vrtulníky.

Nehoda dodávek na Kolínsku

Silnice I/38 u Kolína je uzavřená kvůli nehodě tří dodávek. Jeden člověk zemřel, zraněni jsou tři lidé, dva těžce, jeden středně těžce. K nehodě letěly dva záchranářské vrtulníky, vyplývá z informací od mluvčích záchranné služby a policie. Podle webu dopravniinfo.cz potrvá uzavírka do 14:00. Na místě se nyní odklízejí následky nehody, provoz z obou směrů odklání policie na nejbližších sjezdech přes centrum města.

Tři dodávky havarovaly na kolínském obchvatu kolem 9:30. „Podle prvotního šetření k nehodě došlo zřejmě tak, že řidič jedné dodávky jedoucí od Kutné Hory na Prahu z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde narazil do boku jiné dodávky a následně ještě čelně do další,“ řekla policejní mluvčí Michaela Richterová. Vyšetřováním nehody se budou zabývat kolínští kriminalisté, u zemřelého nařídili soudní pitvu, doplnila mluvčí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hromadná nehoda čtyř aut a dodávky s vlekem uzavřela D10. Na místě bylo několik zraněných

Podle mluvčí záchranné služby Moniky Novákové jeden člověk nehodu nepřežil. „Další dva pacienti utrpěli těžké poranění hlavy a mozku a dále zlomeniny horních končetin,“ uvedla Nováková. Jednoho záchranáři letecky transportovali do nemocnice v Hradci Králové, druhého letecky do jedné z pražských nemocnic. Člověka se středně těžkým zraněním po ošetření převezli do kolínské nemocnice.

Podle informací CNN Prima NEWS měla nehodu způsobit bílá dodávka, ve které jeli dva lidé. Jeden z nich měl proletět čelním sklem, druhého museli ze zničeného auta vystříhat.

Tagy: