Nejdřív ji škrtil, pak na ulici v Radotíně ubodal. Soud žárlivému muži uložil vysoký trest

. Žárlivého manžela, který na ulici ubodal manželku, poslal soud na 16 let za mříže

Ubodal manželku, soud ho poslal na 16 let do vězení

V pražském Radotíně před dvěma lety zavraždil svou manželku. Motivem měla být nevěra. Muž svou ženu dlouhodobě podezíral, že ho podvádí. Pak ji ubodal. Za brutální čin si ve vězení odsedí 16 let.

Brutální vražda se odehrála v srpnu roku 2020. V neděli kolem půl druhé odpoledne od jednoho z domů vyběhla zakrvácená žena. Na pomoc jí pospíchali lidé z okolí. Když se skácela k zemi, začali ji oživovat. Mezitím zalarmovali policisty a záchranáře.

„U ženy zajistili dýchací cesty a resuscitovali ji přes třicet minut. Bohužel utrpěla velmi vážná bodná poranění a velkou krevní ztrátu a svým zraněním poté na místě podlehla,“ uvedla tehdy mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Krátce na to policisté zadrželi podezřelého – manžela zavražděné. V doprovodu eskorty ve středu dorazil do soudní síně. Incident měla odstartovat slovní rozepře. Muž měl pak manželku začít škrtit, dokud neupadla do bezvědomí. Když se probrala, snažila se utéct. Útočník ji ale pronásledoval s nožem v ruce. Na ulici ji potom ubodal. „My to nechápeme, co se tam mohlo stát. Protože nic nebylo alarmující a nic nenasvědčovalo tomu, že bychom se měli strachovat,“ popsala krátce po vraždě sousedka.

Kromě vraždy byl pachatel odsouzen i za to, že do obýváku a do ložnice domnělého milence tajně nainstaloval dvě odposlouchávací zařízení. Chtěl tak získat nějaké důkazy o tom, že je mu manželka skutečně nevěrná. Ke všemu se přiznal. Pražský vrchní soud mu nyní potvrdil 16 let za mřížemi.

Změnil přitom jen část rozsudku, která řešila náhrady škody vnukům zavražděné ženy. „Výsledek je takový, že jsme odkázáni na občanskoprávní řízení, a to už bylo rozhodnuto, tzn., nyní už budeme řešit jenom tu technickou část uspokojení pohledávky poškozeným. Jedná se o 1,2 milionu korun pro každého z poškozených,“ doplnil advokát pozůstalých David Bauer.

Tagy: