Kolo si nejdříve vyzkoušel a pak na něm drze ujel. Poznáte zloděje zachyceného kamerou?

Nejdřív si kolo na zahradě vyzkoušel, a pak na něm ujel

Zloděj ze zahrady ukradl kolo

Policisté pátrají po zloději jízdního kola. Odcizil ho v noci z pondělí na úterý z oplocené zahrady rodinného domu v Plané na Českobudějovicku. Na dvorku si bicykl nejdříve vyzkoušel a až poté s ním ujel neznámo kam. Majitelce způsobil škodu přes 30 tisíc korun.

Kamera zachytila nezvaného hosta na zahradě u rodinného domu v Plané. Zloděj si vyhlédnutou kořist nejdřív pořádně otestoval. Váha jízdního kola mu evidentně vyhovovala a zřejmě mu ani nevadilo, že by ho mohl někdo vidět.

„Pak také kamery zaznamenaly moment, kdy si vcelku drze, přestože se rozsvítilo automatické světlo, zkouší několik koleček před garáží. Asi zkoušel, jestli je kolo funkční a má cenu jej odcizit,“ uvedl pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Jiří Matzner. Aby se zloděj na pozemek dostal, musel překonat asi dvoumetrový plot.

„Je to nepříjemný pocit, necítím se tam teď dobře a asi to bude ještě chvíli trvat. Už jenom ten pocit, že vám tam někdo vleze, šmejdí, kouká do oken. Jako nevíte, co se stane příště. Hlavně u nás v Planý by mě to nenapadlo, tam byl vždycky prostě klid,“ popsala okradená Lucie.

Zloděj způsobil škodu za 30 tisíc korun. Navíc se ve stejnou chvíli – v noci z pondělí na úterý – stali terčem loupeže i další lidé v sousedství. Těm pachatel nebo pachatelé vykradli auto a vzali další kolo. Jestli spolu případy souvisí, zatím policisté neví, ale případné svědky žádají, aby se ozvali na linku 158.

Tagy: