„Nejhorší zranění, co jsem viděl.“ Bývalý obránce Realu Madrid prošlápl soupeře, pak brečel

Bývalý dlouholetý obránce Realu Madrid a brazilské fotbalové reprezentace Marcelo, nyní ve službách Fluminense, způsobil v úterním utkání Poháru osvoboditelů hrozivé zranění Lucianu Sánchezovi z Argentinos Juniors. Argentinský obránce skončil po zásahu slavného Brazilce s vykloubeným kolenem v agónii, vyloučený Marcelo opouštěl trávník v slzách a později se na sociálních sítích omlouval. Podle fanoušků se jednalo o „jedno z nejhorších zranění“.

Marcelo trefil v 56. minutě soupeře do horní části holeně. Sánchezova levá noha se zkroutila v nepřirozeném úhlu a kolem bolestí křičícího fotbalisty se shlukli hráči obou týmů. Podle argentinských médií Sáncheze čeká s vykloubeným kolenem pauza osm až dvanáct měsíců.

„Dnes jsem zažil na hřišti velmi těžký okamžik. Nechtěně jsem zranil kolegu fotbalistu. Chci mu popřát co nejlepší uzdravení a posílám mu všechnu sílu světa,“ napsal na Instagramu pětatřicetiletý Marcelo.

Trenér Fluminense Fernando Diniz, jenž je aktuálně také dočasným koučem brazilské reprezentace, na tiskové konferenci označil Marcelův zásah za nešťastný a uvedl, že si zkušený obránce červenou kartu nezasloužil.

Nad záběry děsivého zranění, které na sociálních sítích obletěly takřka celý svět, horlivě diskutují odborníci i fanoušci. V jednom se ale shodují. „Bylo to jedno z nejhorších zranění, které jsem kdy viděl,“ napsal na Twitteru novinář Roberto Rojas. „Je to asi to nejhorší, co jsem viděl,“ přidal se uživatel SuzeSport.

Zápas na Stadionu Diega Armanda Maradony v Buenos Aires skončil remízou 1:1. O postupujícím do čtvrtfinále jihoamerické obdoby Ligy mistrů se rozhodne příští týden na Maracaná v Riu.

Tagy:
zranění úraz Rio de Janeiro Real Madrid fotbal Marcelo Buenos Aires Argentinos Juniors Luciano Sánchez