Ženu měl bít berlemi a bodat do zad. Násilník míří popáté za mříže, tentokrát za vraždu

Brněnský soud ve čtvrtek potrestal muže, který měl před rokem napadnout o devět let mladší ženu. Nejprve ji podle obžaloby bil berlemi do hlavy a poté ji měl několikrát bodnout do zad. Násilník přitom půjde do vězení už popáté – tentokrát na 13 let. Jeho oběť po několika měsících v nemocnici zemřela.

Spor se odehrál v Mastníku na Třebíčsku v prosinci předloňského roku. Do hádky se tehdy měli dostat dva lidé. Třiapadesátiletý opilý muž a o devět let mladší žena. Opilý muž pak údajně neudržel nervy na uzdě a ženu začal fyzicky napadat berlemi.

Když mu ani to nestačilo, měl popadnout nůž a pobodat ženu do zad. Díky rychlé reakci záchranářů se ještě dostala do nemocnice, přesto však na následky komplikací způsobených poškozením míchy o několik měsíců později zemřela. Za vraždu by si recidivista měl podle rozsudku odsedět 13 let.

„Obžalovaný popírá, že se dopustil trestného činu, s výsledkem proto není spokojen. Na druhou stranu státní zástupce navrhoval trest minimálně 16 roků, uložených 13 je tedy méně,“ uvedl pro CNN Prima NEWS, Rostislav Kovář, obhájce obžalovaného. Rozsudek je zatím nepravomocný, obžalovaný se může v zákonné lhůtě odvolat.

Tagy: