Výrazná proměna nejznámější české kulturistky. Nemůžete vypadat jako modelka, říká

Slavná česká kulturistka Věra Mikulcová prošla během své zářné kariéry velkou proměnou. Na sociální síti Instagram se pochlubila snímky z dob, kdy začínala s kulturistikou, a porovnala je se současností.

Jednačtyřicetiletá Věra Mikulcová se řadí mezi nejznámější a nejúspěšnější kulturistky v Česku. Svému sportu se věnuje už více než dvě desítky let, během kterých mnohokrát vyrazila na závody i do zahraničí. Jak se za tu dobu změnila?

ČTĚTE TAKÉ: Obrovský úspěch českých kulturistů. Na miliony z prestižní soutěže si brousí zuby i Mikulcová

Na přání fanoušků rodačka z Jihlavy přidala na svůj instagramový účet snímek k porovnání podoby z roku 2001 s tou současnou. „Našla jsem fotky z dob, kdy jsem začínala s kulturistikou. První jsou z roku 2001 z MČR junior-Hronov. Druhé z New York Pro 2023. Rozdíl váhy je 26 kg,“ napsala k příspěvku s fotografiemi.

Zaměňování s mužem

Profesionální sportovkyně kvůli své vizáží občas schytává kritiku na sociálních sítích. Hlavu si z toho ale neláme, jak prozradila v rozhovoru pro Prima Ženy. „Když děláte kulturistiku, nemůžete vypadat jako modelka. Musím říct, že teď, jak jsem více známá, se mi už tolik nestává, že by si mě lidé pletli s mužem. Ale samozřejmě se ještě najdou tací, kteří nevědí. Chápu je, jelikož takové svaly nemá kdejaký muž. Co si budeme povídat, plno chlapů váží 60 kilo,“ řekla Mikulcová a dodala, že když k takové situaci dojde, vysvětlí jim to nebo si z nich udělá legraci. „Beru všechno s humorem,“ doplnila.

Osobně se s nenávistnými reakcemi nesetkává, na internetu ale ano. „Pisálkové za monitorem si rádi píšou. Já se jim směju, mám tyhle věci, jak se říká, na salámu. Jsem se sebou moc spokojená, takže tihle lidi mě nijak nezajímají. V podstatě jsou to ti, co nikdy nic nedokázali a nejsou se sebou spokojení,“ uvedla ve zmíněném rozhovoru pro Prima Ženy.

Kulturistka se vůbec netají tím, že bez dopingu se profesionální kariéra závodnic neobejde. „Přiznávám, že je to tak. Nebudu přeci celému národu lhát. A jak všude říkám, do doby, kdy jsem závodila v juniorské kategorii, jsem dosáhla svého naturálního maxima. Jelikož jsem se chtěla posunout dál a dělat kulturistiku profesionálně, bylo nezbytné přidat podpůrné doplňky,“ řekla v dubnovém rozhovoru.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Prožívám perné dny, přiznal Vémola. Za týden musí zhubnout přes deset kilogramů

Tagy: