Neočkovaní trpí jako Židé ve Třetí říši, tvrdí mladý komunista. Vakcinace ho stála práci

Protest proti očkování.

Divoká karta 3.9.2021

Očkování je nesmysl a neočkovaní lidé jsou diskriminováni. Podle 21letého politika Filipa Toráče (KSČM) je jejich situace srovnatelná s prožitky Židů za druhé světové války. Kandidát do Poslanecké sněmovny to řekl v pořadu CNN Prima NEWS Divoká karta. Sám vakcinaci odmítl a přišel prý kvůli tomu o práci.

„Pokud se podíváme do historie, Židé byli pronásledováni, protože nevyhovovali. Situace neočkovaných je podobná,“ řekl ve vysílání Filip Toráč. Mladý politik v minulosti sdílel na sociálních sítích příspěvek, ve kterém přirovnal covidpasy k nacistickým ahnenpassům, kterými árijci prokazovali svůj původ.

Samotný Toráč kvůli odmítnutí proticovidového opatření prý přišel o práci. „Očkovat jsem se nenechal a nenechám. Můj zaměstnavatel mě kvůli tomu vyhodil z práce,“ tvrdil ve vysílání. Jméno firmy, která ho kvůli odmítnutí vakcinace diskriminovala, však prozradit odmítl.

Politik z devátého místa královéhradecké kandidátky nesouhlasí ani s vakcinací seniorů. „Víme, že mají slabou imunitu, a přesto je očkujeme. Má sousedka byla očkovaná a týden ležela s vysokými horečkami. Jaká je přitom šance, že by mohla covid chytit?“ tázal se oponujících politiků.

„Nutit lidi nechat se očkovat je absolutní nesmysl. Já sám také nejsem naočkovaný. Jako mladý člověk mám imunitní systém, který pracuje perfektně. Očkování pro mě tak postrádá smysl,“ sdílí stejný názor Martin Malášek (SPD).

Opačný názor zastávala kandidátka Markéta Plesníková (nestr. za ANO). „Očkování je jediná správná cesta, jak se dostat z krize a zamezit jejímu návratu,“ uvedla.

Protipólem komunistů a SPD se stal i Jan Procházka (ČSSD), který dvojici kandidátů upozornil na to, že je očkování dobrovolné. „Žádná strana neprosazuje povinnou vakcinaci. Pokud ale lidem nevadí jíst vlašský nebo pařížský salát, ve kterých je často velké množství chemie, vakcíny se také nemusí bát,“ řekl.

Diskuze s politiky z nižších pozic kandidátních listin mohou diváci sledovat každý pátek ve vysílání CNN Prima NEWS v pořadu Divoká karta.

Tagy: