Král Karel III. předal Williamovi vojenský titul. Sám ho držel po 32 let

Britský král Karel III. v pondělí předal svému synovi, princi Williamovi, vojenský titul plukovník Armádního vzdušného sboru, který držel po 32 let. Neokázalá ceremonie v armádním leteckém muzeu na jihu Anglie byla vzácným vystoupením panovníka a následníka trůnu na veřejnosti poté, co se 75letý Karel III. i 41letý William vrátili k plnění svých povinností.

Král Karel se vrátil k veřejným povinnostem na konci dubna, téměř tři měsíce poté, co Buckinghamský palác oznámil, že léčí nespecifikovanou druhou rakovinu a přerušuje plnění svých veřejných povinností. Pauzu od práce si dal za několik týdnů v březnu a dubnu také princ William, když se rozhodl, že bude raději trávit čas se svou manželkou Kate, která koncem března rovněž oznámila, že má rakovinu.

ČTĚTE TAKÉ: Lékaři promluvili o rakovině princezny Kate. Zmínili možný typ nádoru i nadějné vyhlídky

Karel III. titul synovi předal před vrtulníkem Apache za přihlížení několika vojáků. „Je to vskutku velmi dobrý pilot,“ řekl podle agentury Reuters Karel o svém synovi, který v minulosti v královském letectvu sloužil jako pilot vrtulníku letecké záchranné služby.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Karel III. byl otevřený, Kate vyvolala negaci. Expertka zhodnotila přístup královské rodiny

Tagy:
Velká Británie královská rodina letectvo následník trůnu Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu rakovina armáda