Nepochopitelné chování dědice pozemku. Malým fotbalistům vystavěl plot uprostřed hřiště

Plot uprostřed fotbalového hřiště

Fotbalové hřiště s plotem uprostřed

Kuriózní situaci řeší fotbalový klub v Mokrém u Českých Budějovic. Část jeho hřiště se ocitla za plotem. Majitel pozemku se nedohodl s obcí, a tak přestala platit dohoda, která fungovala dlouhé roky.

Trénink na třech čtvrtinách hřiště? Ne, to není žádná speciální příprava malých fotbalistů. Majitel pozemku oplotil část plochy, kterou nedávno získal díky dědictví. „Měli jsme dlouhodobý pronájem za symbolickou částku, pozemek patřil místní rodině, která zemřela,“ popsal situaci Jiří Hrabánek, předseda Tělovýchovné jednoty Mokré. „Nabídli nám krátkodobý pronájem nebo prodej pozemku. Ale za tržní ceny za stavební parcely, přestože to je zemědělská louka,“ dodal.

Majitel chtěl část hřiště prodat za osm milionů, případně pronajmout za osm tisíc měsíčně. I to je ale pro klub vysoká částka. „To jsou skoro existenční náklady pro klub,“ podotkl Hrabánek. Komunikace mezi oběma stranami vázla, vlastník se prý na rozumném řešení dohodnout nechtěl, a tak tu během dvou týdnů vyrostly betonové sloupky.

„Starosta se s majitelem pozemku panem Plánským chtěl sejít, ale on řekl, že už se s nikým bavit nebude,“ sdělil zastupitel obce Jiří Malý. Majitele pozemku se redakci CNN Prima NEWS zkontaktovat nepodařilo. Jak přesně chce teď plochu využívat, zůstává otázkou. „Je to louka, maximálně si tam může zasadit brambory,“ podotkl Malý.

„Je to úplně zbytečná aféra, pán mohl být vstřícný a mohlo se to vyřešit včas. Mě to mrzí, dětí je tu hodně a nemají možnost trénovat jinde. Asi jim to nedokážu inteligentně vysvětlit, protože pro to inteligentní vysvětlení není,“ popsala matka jednoho z malých fotbalistů Zdenka Vranovská. Obec se snaží vyřešit situaci výměnou pozemku se zemědělským družstvem, aby hřiště mělo zpět svou původní rozlohu a děti měly kde hrát.

Tagy: