Muž při loučení se svobodou shodil z hradeb Špilberku turistu. Místo svatby je ve vazbě

Slovák shodil turistu z hradeb Špilberku.

Pokus o vraždu na Špilberku

Rozlučku se svobodou si chtěl se svými kamarády náležitě užít šestatřicetiletý Slovák. Se svobodou se nakonec skutečně rozloučil, ale úplně jinak, než původně předpokládal. Z hradeb Špilberku shodil turistu a nyní má na krku obvinění z pokusu o vraždu, uvedla ve svém vysílání televize CNN Prima NEWS.

Brněnský hrad Špilberk přitahuje různé návštěvníky. V pátek tam zavítala i parta kamarádů, kteří slavili rozlučku se svobodou. Jeden z mužů se během popíjení začal bavit s německým turistou. Po krátké konverzaci ale udělal něco naprosto nepochopitelného. Cizince shodil z hradeb.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kvůli omylu ho zadržela policie, spravedlnosti se už nedožil. Lukáše dohnalo nalomené zdraví

Po pádu z hradeb vysokých zhruba šest metrů byl turista s těžkými poraněními okamžitě transportován do fakultní nemocnice. „Zafixovali jsme jej, zaléčili a následně jsme ho převezli na urgentní příjem,“ uvedla mluvčí záchranné služby Jihomoravského kraje Michaela Bothová.

Zraněný turista by už měl být ve stabilizovaném stavu. Údajného pachatele se policistům podařilo velmi rychle dopadnout. „Kriminalistům se podařilo i díky výpovědi svědků dostat na stopu podezřelého, který byl po několika hodinách od činu zadržen a později obviněn z vraždy ve stádiu pokusu,“ sdělil mluvčí policie Pavel Šváb.

Na soud si muž počká ve vazbě. Za vraždu ve stádiu pokusu mu hrozí až osmnáct let vězení.

Tagy:
Jihomoravský kraj krimi Policie České republiky Pavel Šváb Špilberk Brněnský hrad