Neporazitelný Verstappen řádil i v Rakousku. Jeho stáj kraluje F1, ovládla všechny závody

Dvojnásobný mistr světa Max Verstappen vyhrál Velkou cenu Rakouska formule 1. Nizozemský pilot si upevnil vedení v šampionátu a prodloužil neporazitelnost Red Bullu, který ovládl všechny dosavadní závody v sezoně.

Verstappen opět zvítězil s naprostým přehledem, vyhrál sedmou Grand Prix v sezoně a pátou za sebou. Druhý dojel Charles Leclerc z Ferrari a připsal si nejlepší výsledek v sezoně. Třetí příčku obsadil Sergio Pérez z Red Bullu.

ČTĚTE TAKÉ: Siniaková dobyla Bad Homburg a slaví svůj první titul na trávě. Radost jí nezkazil ani déšť

Verstappen po startu z pole position ustál útok Leclerca a poté už o vedení přišel jen krátce po zastávce v boxech. Postupně si vypracoval takový náskok, že si v závěru mohl dovolit zajet znovu pro čerstvé gumy, aby na nich získal bonusový bod za nejrychlejší kolo.

Leclerc na druhém místě zaostal o pět sekund. Pérez, který o třetí příčku svedl dlouhý a strhující souboj s Carlosem Sainzem z Ferrari, na Verstappena ztratil dvanáct sekund. V průběžném pořadí na něj po devíti závodech ztrácí 81 bodů.

Další závod je na programu za týden v Silverstonu a Red Bull bude v součtu s minulým ročníkem usilovat o jedenáctou výhru za sebou, čímž by vyrovnal rekord McLarenu z roku 1988. Nyní se dotáhl na druhou příčku patřící Ferrari a Mercedesu, který deset závodů v řadě vyhrál dokonce třikrát.

Tagy:
Ferrari závod auto Formule 1 vítězství Charles Leclerc Red Bull Max Verstappen Sergio Pérez formule 1 Grand Prix Grand Prix Rakouska