Nepoučitelný řidič v Chrudimi. Dvakrát po sobě ho chytla policie, nadýchal téměř dvě promile

Hned dvakrát po sobě chytili chrudimští policisté opilého řidiče. Z prvního chycení se nepoučil a o pět hodin později seděl ve stejném autě za volantem zase. V obou případech nadýchal téměř dvě promile. Přiznal, že si dal několik piv. Další záchyt měli dálniční policisté z D11, kde narazili na motorkáře, který jel na stroji bez registrační značky. V celostátním pátrání byl jak on, tak i motorka.

Řidič v Chrudimi kontrolovaného auta si s řízením hlavu moc nedělal. Policisté ho zastavili v pondělí 27. března a hned ho vyzvali k předložení dokladů. Jenže u sebe žádné neměl a před hlídkou nápadně vrávoral. Nadýchal téměř dvě promile a netajil se tím, že před jízdou pil.

„Policisté lustrací zjistili, že řidič není držitelem platného řidičského oprávnění pro danou skupinu vozidel. Následná lustrace vozidla odhalila, že nesplňuje technické podmínky provozu na pozemních komunikacích – mělo propadlou technickou kontrolu,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Hlídka muže převezla na policejní oddělení a zakázala mu další jízdu. Jaké pak bylo její překvapení, když o pět hodin později zastavila stejného řidiče ve stejném autě a především v tom samém stavu alkoholového opojení nedaleko Hrochova Týnce. I tentokrát nadýchal téměř dvě promile, přesněji 1,89.

ČTĚTE TAKÉ: Novorozenec nepřežil ilegální zákrok. Matka ho nechala doma obřezat, roli měl hrát čas i peníze

„Přiznal se k požití tří piv. Policisté ho na místě zadrželi a eskortovali na chrudimské obvodní oddělení a poté ho umístili do policejní cely. Řidiči sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení. V případě pravomocného odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ doplnila mluvčí.

Muž i motorka byli v celostátním pátrání

Na povedeného výtečníka narazili i policisté z dálničního oddělení Pravy. Všimli si, že motorkář před nimi neměl na stroji espézetku. Třiačtyřicetiletý muž zaparkoval v Nymburku a záhy vyšlo najevo, že jak on, tak i kradená motorka jsou v celostátním pátrání, krom toho má do srpna 2024 zákaz řízení.

Spolupracovat se mu příliš nechtělo. Zdráhal se podrobit orientační dechové zkoušce na alkohol i testu na drogy. Ani on trestu neunikne. Z čeho všeho bude obviněn, je teď ale bude na středočeských policistech, kteří si případ převzali.

Tagy: