Neštěstí na Orlickoústecku: Srážku čtyř náklaďáků nepřežil řidič, na místě zasahoval vrtulník

Tragická dopravní nehoda se stala ve středu kolem poledne nedaleko Vysokého Mýta na Orlickoústecku. Při srážce čtyř nákladních aut zemřel jeden z řidičů a další člověk se zranil. Na místě zasahoval také vrtulník letecké záchranné služby. Silnice je v obou směrech uzavřená.

Tragédie se stala na silnici mezi Zámrskem a Stradouní na rovném, poměrně přehledném úseku nedaleko semaforů. Ty umožňují lépe odbočit na vedlejší silnice nebo vyjet z nich na hlavní.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Matka s téměř třemi promile kličkovala po D1. V autě s sebou vezla sedmiměsíční miminko

Pravděpodobně se v místě vytvořila kolona, ve které odbrzďoval kamion. Nejprve do něj zezadu narazilo menší nákladní auto a do něj pak ještě dodávka. Muž v ní při nárazu utrpěl natolik vážná zranění, že jim na místě podlehl. Další člověk v prostředním vozidle utrpěl zranění, se kterými ho vrtulník letecké záchranné služby transportoval do nemocnice.

„Tady odbočovalo jedno auto doprava a vytvořila se kolona a asi se řidič nedívali se před sebe, nebo nedodrželi vzdálenost a auta se srazila se,“ uvedl svědek nehody, řidič jiného kamionu.

Silnice je v místě obousměrně uzavřená a ihned se začaly tvořit dlouhé kolony, hlavně kamionů, které se v místě nemohou nijak snadno otočit. Policie odklání dopravu po objízdných trasách. Příčinu a další okolnosti neštěstí vyšetřují policisté.

Mohli jste přehlédnout: Auto narazilo do stromu, nehoda měla smrtelné následky.

Tagy: