Demonstrující moc nerozumí tomu, co se děje, říká Žáček. Jsou nespokojení, opáčil Nacher

Patrik Nacher v Partii Terezie Tománkové

360° (929)

Vláda se obyvatelstvo stále snaží uklidňovat, že v krizi dělá maximum. Přesto má Česko za sebou další vlnu demonstrací. V pořadu 360° Pavlíny Wolfové na CNN Prima NEWS o tom debatovali poslanci Pavel Žáček (ODS) a Patrik Nacher (ANO)

Podle poslance Pavla Žáčka je důležité, aby vláda komunikovala s lidmi z různých sociálních skupin. Na druhou stranu upozornil, že je třeba vnímat, kdo se demonstrací zúčastnil. „Lidé, kteří mají nejistoty, kteří tolik nerozumí tomu, co se děje,“ vysvětloval Žáček s tím, že jsou tam například i lidé, kteří nesouhlasí s postupem po roce 1989 nebo chtějí vystoupit z NATO a zpochybňují západní ukotvení České republiky.

Neustálé zpochybňování toho, kdo na demonstrace chodí, je dle Nachera ale krátkozraké. „Kdo by ty demonstrace měl svolat, abyste byli spokojení a respektovali, že je to součástí demokratického procesu?“ vznesl dotaz poslanec za ANO. Dodal také, že si troufá říct, že 90 procent demonstrujících ani neví, kdo je svolavatel. „Je to pro ně platforma říct, že jsou nespokojení,“ dodal místopředseda.

Poslanci dále diskutovali o kontrolách migrantů na slovenských hranicích nebo o rozpočtu České republiky na další rok. Celou debatu obou politiků nabízíme v úvodním videu tohoto článku.

Tagy: