Zezadu přistoupil k ženě a zatáhl ji do křoví. Policie hledá sexuálního agresora z Prahy

Neznámý muž se v Praze pokusil znásilnit mladou ženu.

Muž se v Praze pokusil znásilnit ženu

Policie žádá o pomoc veřejnost při pátrání po neznámém muži, který se v úterý 27. června brzy ráno pokusil znásilnit mladou ženu. Případem se začali zabývat kriminalisté z 3. oddělení. V úterý o tom na webu Policie ČR informovala mluvčí Violeta Siřišťová.

Kriminalisté prověřují případ pokusu znásilnění, kterého se na mladé ženě dopustil dosud neznámý muž. Mladá žena vystoupila v úterý 27. června krátce po jedné hodině ráno z autobusu na zastávce Vychovatelna a vydala se ulicí V Holešovičkách domů. „Zezadu k ní přistoupil muž, který ji zatáhl do křoví. Žena se aktivně bránila a volala o pomoc, i přesto ji útočník povalil na zem a ústa jí zakryl rukou a pokusil se ji znásilnit,“ uvedla na webu Policie ČR tisková mluvčí Violeta Siřišťová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pečovatelka v Praze okrádala nemocného seniora. Lidský hyenismus odhalila skrytá kamera

Poškozené se nakonec podařilo ze sevření podezřelého vymanit a utéct domů. „Detektivové zajistili kamerové záznamy z okolí místa útoku a v souvislosti s prověřováním celého případu žádají širokou veřejnost o pomoc se ztotožněním dosud neznámého muže na záběrech. Pokud ho poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158,“ sdělila Siřišťová. Policie také žádá řidiče, kteří projížděli daným místem v úterý 27. června v čase od 1:00 hodin do 1:20 hodin a měli ve voze zapnutou palubní kameru, ať se ozvou na linku 158.

„Celý případ policisté v současné chvíli prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu znásilnění, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi,“ uvedla mluvčí.

Policie na svém webu také uvedla několik bodů prevence žen před napadením

  • V případě, že se v nočních hodinách pohybujete samy, buďte obezřetné a periferně sledujte své okolí.
  • K návratům v nočních hodinách používejte známé a více frekventované trasy a v hromadných prostředcích se zdržujte v blízkosti řidiče.
  • Noste v kabelce prostředky k odrazení útočníka (např. pepřový sprej nebo zvukovou sirénu).
  • Sdělte svým blízkým, kam a s kým jdete a kdy se nejpozději vrátíte.
  • Mějte vždy s sebou nabitý mobilní telefon.
  • Jdete-li na setkání s neznámým člověkem, na neznámé místo nebo na schůzku ve večerních hodinách, nikdy nechoďte sama – BEZPEČÍ JE NA PRVNÍM MÍSTĚ.
  • Pokud to lze, využijte k přesunu vozidlo taxi nebo individuální dopravu.
  • Nebojte se být přímé a říkat NE v okamžiku, kdy se děje něco, co nechcete.

Tagy:
policie krimi Praha pokus o znásilnění Policie České republiky Holešovičky