Nosím plenky, přiznala hvězda ze seriálu Ženatý se závazky. Při boji s nemocí myslí na děti

Americká herečka Christina Applegateová v otevřeném rozhovoru pro magazín People popsala náročný boj s roztroušenou sklerózou, kterou už několik let trpí – přiznala, že kvůli projevům nemoci musí nosit plenky. Dvojrozhovoru se účastnila také její kolegyně Jamie-Lynn Siglerová.

„Protože si pravděpodobně nestihneš dojít včas na záchod, tak čůráš do kalhot. Takže ano, nosím plenky,“ sdělila Applegateová v rozhovoru pro magazín People a stáhla si lem džínů tak, aby jejich okraj byl vidět. Stejnou nemocí trpí i hereččina kolegyně Siglerová, která prý „nenávidí plenky s květinovým vzorem“.

ČTĚTE TAKÉ: Hudečková se po smrti Herze nastěhovala do luxusního podkrovního bytu. Jak to u ní vypadá?

Na diagnóze však dokáže Applegateová známá především díky roli Kelly Bundyové ze sitcomu Ženatý se závazky najít pozitiva. „Například parkování je úžasné a sezení na invalidním vozíku také. Třeba před nástupem do letadla? Na vozíku přes celé letiště,“ chválila si s humorem herečka. „I kdyby existoval lék na roztroušenou sklerózu, já se své cedulky s ‚handicapem‘ nevzdám,“ doplnila ji Siglerová.

Obě při boji s nemocí myslí zejména na své děti. „Dceru vyzvedávám každý den, chci být hlavně přítomná. Když přijde do mého pokoje a uvidí, že ležím na boku, ví, že po mně nemůže nic chtít. To mě zlomí, protože ráda dělám věci pro své dítě,“ popsala Applegateová s tím, že je srdcervoucí jí říct „nemohu“.

S nemocí se Applegateová potýká už tři roky. „Nejspíš jsem ji měla už mnoho, mnoho let. Asi šest nebo sedm. Všimla jsem si, už když jsme natáčeli první sérii, že se mi podlamovala noha. Házela jsem to za hlavu, sváděla to na únavu, dehydrataci nebo počasí. Pak se celé měsíce nic nedělo a já tomu nevěnovala pozornost, ale když to pak udeřilo silně, tak už jsem musela,“ přiznala herečka.

PODÍVEJTE SE: Herečka Dana Syslová prozradila, proč skočila s padákem a co jí dělá radost?

Tagy:
nemoc rozhovor roztroušená skleróza herečka Christina Applegate Jamie-Lynn Siglerová