Nošovické SUV se obléklo do sportovního. Hyundai Tucson přitvrdil i podvozek

Nová generace SUV Hyundai Tucson, která se vyrábí v moravskoslezských Nošovicích, se brzy na silnici objeví ve sportovním vydání N Line. To kromě specifického designu nabídne i upravený podvozek zaměřený na svižnější svezení.

Jen pár měsíců poté, co se na českém trhu objevila nová generace nošovického SUV Hyundai Tucson, představuje korejská automobilka také jeho sportovně upravenou verzi. Ta nese název N Line a oproti zvyklostem nepřináší jen změnu designu. Zásahy byly i technického charakteru.

Novinka se bude nabízet se všemi obvykle dostupnými motory, tedy benzinovými, dieselovými i hybridními. Měla by přinést i více zábavy za volantem. Inženýři totiž naladili příplatkový systém ESC, který upravuje tuhost tlumičů podle stylu jízdy řidiče. Má jízdní režimy, ten sportovní by nyní měl být tužší než u standardního Tucsonu. Více odporu bude podle informací automobilky klást i posilovač řízení, což má řidiče lépe vtáhnout do hry.

Lesk i dvoubarevná karoserie

I tak se dá ale očekávat, že po výbavě N Line sáhnou hlavně ti, kteří budou chtít své auto vylepšit o zajímavé designové doplňky. Auto dostalo jiné nárazníky, větší výfuky a zadní difuzor. Bok zdobí lesklé okenní lišty nebo černě lakovaná zpětná zrcátka. Variantu označuje logo N Line na několika na masce chladiče.

Výbava N Line bude dostupná se sedmi laky. Šedý Shadow Grey je výhradně určen pro ni. Je kombinovaný s černou střechou, stejně jako bílý Polar White, červené Engine a Sunset Red či černý Dark Knight. Další dva, tedy stříbrný Shimmering Silver a černý Phanotm Black mají střechu vyvedenou ve stejném odstínu.

Uvnitř se to leskne

Uvnitř se odehrály obdobné změny. Posádka si užije sportovní sedadla, na kterých nechybí logo N. To najdeme i na specifickém volantu. Samozřejmostí je kůže na něm i na hlavici řadicí páky. Černě střiženou kabinu doplňují lesklé detaily, se kterými kontrastují hliníkové pedály.

Cena Hyundai Tucson ve výbavě N Line zatím není známá. Auto se ale na českém trhu objeví poměrně brzy, jeho uvedení je plánované už na jaro. Některé motorizace ale přijedou s touto výbavou až později, to se týká hybridů.

Tagy: