Pyšní obyvatelé Třince i gratulace od Lipavského. Českou Miss World čeká mise na celý život

Krystyna Pyszková klade důraz na vzdělání.

Beata Rajská o Miss World Pyszkové

Česko má po osmnácti letech Miss World. V indickém Bombaji se jí stala pětadvacetiletá studentka práv Krystyna Pyszková, rodačka z Třince. České krásce už stihl poblahopřát ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti) i řada dalších osobností.

O titul v 71. ročníku prestižní soutěže krásy se ucházelo více než sto půvabných mladých žen z celého světa. Krystyna Pyszková patřila mezi favoritky. S novou Miss World se nedávno setkal i ministr zahraničí Jan Lipavský právě v Bombaji, kde čeští diplomaté uvázli kvůli poruše letadla.

ČTĚTE TAKÉ: Naklonovaná Nerudová i hladící se Vondra. Předvolební kampaň je plná parodií a cílí na mladé

„Je to fantastická zpráva. Nikoho z nás nenapadlo před týdnem, když jsme měli možnost podpořit a setkat se s českou účastnicí, že to bude ona, kdo celou soutěž vyhraje. Věděli jsme, že je favoritkou, že je kladně hodnocena, ale tohle byla fantastická zpráva. Já jí moc gratuluji a přeji jí to,“ vzkázal šéf české diplomacie.

S gratulací přispěchala také jediná bývalá česká Miss World. „Tušila jsem, že zrovna tahle holka ponese titul dál, že má opravdu velké šance. Je to nesmírně kvalitní člověk, má v sobě obrovskou pokoru, je nádherná, a ta krása je samozřejmě zevnitř i zvenčí,“ poznamenala pro CNN Prima NEWS Miss World 2006 Taťána Kuchařová.

Gratulace přicházejí i z rodného Třince, a to nejen od primátorky města. „Znám ji od vidění. Je to super, moc jí gratuluji a přeji hodně štěstí,“ popřála Pyszkové jedna z místních obyvatelek. „Je to perfektní, moc jí gratuluji a jsem na ni pyšná, že to je holka zrovna z Třince,“ přidala se k gratulacím další.

Krystynu Pyszkovou teď čeká obrovský kolotoč povinností a mediálních, kulturních a společenských akcí. „Ta koncentrace a pozornost se najednou z těch sto patnácti krásek z celého světa koncentruje lusknutím prstu jenom na vítězku,“ popsala Kuchařová. A hned tak to neskončí. Vyhrát Miss World je totiž celoživotní poslání, mise na celý život.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Je skvělé být zpátky, libuje si Clinton. V exkluzivním rozhovoru zavzpomínal na Havla

Tagy: