Nová Kia Sportage vsadila na design. Vypadá, jako by ujela ze sci-fi filmu

Korejská automobilka letos představí pátou generaci kompaktního SUV Kia Sportage. Zatím uvolnila jen první fotografie, které odhalují velmi odvážný design zevnějšku. Auto dostalo také nové logo, jež firma předvedla na začátku roku.

Kia Sportage patří v Evropě mezi nejoblíbenější vozy kategorie SUV. Například v Česku loni byla podle statistik na osmém místě v této třídě s 1 228 registrovanými kusy. Proto není divu, že chystaná premiéra její nové generace bude poměrně sledovanou událostí. Ještě než se tak během léta stane, uvolnila korejská automobilka první fotografie a kusé informace o chystaném vozu.

Pátá Sportage bude druhým vozem značky, který nasadí nový designový směr. Kia mu říká „Opposites United“ (Spojené protiklady, pozn. red.) a debutoval na konceptu elektromobilu EV6. Jak je z fotografií patrné, auto má mít čisté a futuristicky laděné tvary.

Velká maska a diody

Novinka zaujme hlavně výraznou přídí, kterou téměř kompletně vyplňuje masivní maska chladiče. Tu po stranách doplňují diody pro denní svícení ve tvaru bumerangů a LED světlomety. Mlhovky jsou umístěné nízko ve spodní částí nárazníku. Vzhled vozu pak zaštiťuje nové logo, které automobilka ukázala na začátku roku.

Ačkoliv se Sportage předvádí v nevýrazném lakování, Kia slibuje velký výběr nápadných barev. Kromě toho budou k mání i verze s černou střechou, která by měla kontrastovat se zbytkem vozu. Tomu odpovídá i barevné ladění interiéru, jenž vsadil na dva displeje s vysokým rozlišením pro virtuální ukazatele a multimediální systém. Automobilka hovoří o kvalitních materiálech i pečlivém zpracování.

Nová Kia Sportage je podobně odvážná jako Hyundai Tucson, který debutovala loni. I toto SUV, jež je se Sportage technicky spřízněné, vyjelo s velmi nápadným designem a vysloužilo si zejména pozitivní hodnocení. Nová Kia má tedy šanci také zaujmout. Pro více informací a snímků je ale potřeba počkat až na letošní plnohodnotné představení.

Tagy: