Nové detaily hrůzy v Hloubětíně: Policie obvinila 16letého chlapce z vraždy mladíka

Pražští policisté uplynulý víkend řešili násilnou smrt dvou mladých mužů.

Policisté obvinili šestnáctiletého mladíka ze sobotní vraždy muže v bytě ve Slévačské ulici v Praze 9 a navrhli pro něj vazbu. Policie to ve čtvrtek uvedla na Twitteru. Podle dřívějších informací je obětí devatenáctiletý muž, přičemž o tři roky mladší mladík byl sám vážně zraněný. Kriminalisté také informovali o tom, že incidentu v bytě se nezúčastnil žádný další člověk.

Policie k případu vyjížděla v sobotu odpoledne. Záchranná služba krátce po události na Twitteru napsala, že na místě byl nalezen muž bez známek života, kterému záchranáři už nedokázali pomoci. Druhý utrpěl velmi vážná poranění, a proto jej záchranáři museli uvést do umělého spánku.

Dospělým pachatelům hrozí za vraždu v základní sazbě deset až 18 let vězení. U mladistvého nicméně horní hranice sazby nesmí překročit pět let odnětí svobody. Výjimkou jsou závažné případy se zavrženíhodnou pohnutkou nebo způsobem provedení, u nichž trestní zákoník dovoluje uložení výjimečného trestu. Tehdy soud může mladistvému uložit pět až deset let za mřížemi.

O uplynulém víkendu se na území hlavního města stala ještě další vražda, a to v neděli po půlnoci v Libni. Obětí je třiatřicetiletý muž. Policisté z jeho ubodání obvinili dvaadvacetiletou ženu, kterou soud poslal do vazby. V případě odsouzení ženě hrozí až 20 let vězení.

Tagy: