Nové informace k vražednému běsnění na Písecku: Senior, který zabíjel, oblíbený příliš nebyl

Policisté stále vyšetřují případ na Písecku.

Nové informace k případu v Písku

Redakci Krimi zpráv se podařilo zjistit podrobnosti k případu vraždy, pokusu o vraždu a sebevraždy, který na Písecku od čtvrtka vyšetřuje jihočeská kriminálka. Senior tu připravil o život exmanželku, postřelil jiného muže, zapálil auto a nakonec se sám zabil. Místní obyvatelé tvrdí, že nikdy nebyl moc oblíbený.

„Nechtěl jsem s ním mít nic společného. Pořád mi říkal, že bychom mohli sedět tamhle na lavičce,“ popsal útočníka redakci Krimi zpráv jeden z obyvatel Předbořic. Dva roky měl sedmdesátiletý muž strávit ve vězení za napadení svého o deset let staršího známého. Stejný čin si zřejmě naplánoval i teď, rok po propuštění. Nejprve se ale zřejmě rozhodl zbavit své exmanželky.

ČTĚTE TAKÉ: Lékař mrtvolu své milenky ukryl na dno Orlické přehrady. Dnes znovu léčí lidi

Bezvládné tělo ženy objevili kriminalisté v bytovce v Předbořicích, kde i po rozvodu se svým partnerem žila. „Tři roky zpět se takové napadení událo. Byla jenom otázka času, kdy se to po jeho propuštění z vězení bude opakovat. A netrvalo to dlouho,“ uvedl obyvatel Kovářova Pavel Hroch.

Senior měl čin podle místních obyvatel promyšlený. Svoji expartnerku zavraždil před půlnocí a odjel do rekreační oblasti Radava, kde v řádění pokračoval. Podle policie se tam chtěl zbavit svého známého, s nímž před mnoha lety podnikal. Oba muže ale zřejmě znesvářily peníze. Vyřizování účtů vyvrcholilo ve čtvrtek pokusem o vraždu, postřelený muž skončil v nemocnici. Pachatel také podpálil auto, z něhož zbyl jenom vrak. Útočníka našli policisté nedaleko oběšeného.

Případem se policisté dále zabývají. Zajímat je bude motiv vraždy i to, zda měl muž střelnou zbraň legálně. Nakonec ale případ pravděpodobně odloží, protože nebudou mít koho stíhat.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Detaily kolem vražd v Hořovicích: Muž měl psát z mobilu mrtvé, šli po něm se samopaly

Tagy: