Mercedes Citan se ukázal v kempovací verzi. Má vařič, lednici, dřez i postel pro dva

Německá automobilka představila kempovací vestavbu pro druhou generaci své dodávky a zároveň rodinného modelu Mercedes-Benz Citan. V autě se vyspí dva dospělí lidé a k dispozici budou mít dřez nebo plnohodnotnou chladničku.

S příchodem koronavirové pandemie nabyly na oblibě nejen obytné vozy, ale i kempinkové vestavby do kompaktních dodávek. Své místo na trhu si kvůli tomu chce nově vydobýt i automobilka Mercedes-Benz. Ta zatím nabízela výletní vestavby do větších modelů V a Vito. Kompaktní dodávka do kempu je její premiérou.

Mercedes použil modulární systém VanEssa, který sestává z boxu s výsuvnými šuplíky a skládací postele. Tu jde pro jízdu rychle složit do komínku, a auto tak má k dispozici i sedadla pro cestující vzadu. Pokud se naopak postel rozloží, nabídne šířku 115 cm a délku 189 cm. Na tom se pohodlně vyspí dva dospělí, lidé s vyšší postavou si ale budou muset lehnout mírně šikmo.

Šuplíky ukrývají například kompresorovou chladničku s kapacitou 31 litrů. K dispozici je také dřez a nádrž na 13 litrů čisté vody. Pod ními se skrývá integrovaný plynový vařič s jednou plotýnkou. Ve zbylých šuplících je možné uložit nádobí, příbory a další potřebné věci pro výlet do přírody.

Mercedes-Benz Citan se s kempovací vestavbou předvede veřejnosti na výstavě Caravan Salon v Düsseldorfu. Ta začíná už v sobotu 28. srpna a potrvá až do 5. září. Model bude k mání od příštího roku. Cena zatím není známá.

Tagy: