Nudisté v Brně chytali zloděje. Houf naháčů ho obklíčil a srazil pod stůl v bufetu

Nudistická pláž v Chomutově

Nudisti v Brně honili zloděje

Hodně netradiční zápletku jako inspirovanou slavnými filmy o francouzských četnících museli rozkrýt brněnští strážníci. Naléhavý telefonát o konfliktu větší skupiny osob je totiž přivedl přímo na nudistickou pláž u přehrady. Jak se později ukázalo, chytali tam zloděje. Ten se přesile naháčů nakonec raději vzdal.

Skupinka nahých mužů a žen pronásledovala po břehu brněnské přehrady zloděje, který chvíli před tím ukradl horské kolo.

„Jedna z rekreantek spokojeně usnula na dece, když vtom ji probudil křik ostatních, že jí někdo krade kolo opřené o blízký keř. Ohlédla se a opravdu prý uviděla mladíka prchajícího s jejím bicyklem v hodnotě přibližně třiceti tisíc korun,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Štáb CNN Prima NEWS mluvil i se svědkem, který celý incident popsal. „Bylo vidět bílé tričko, ruksak na zádech, tmavé krátké kalhoty, jak do kopce k tomu bufetu tlačí kolo,“ řekl. V tu chvíli za zlodějem vyběhl celý houf nudistů a šestadvacetiletý muž si prý z více směrů útěku neprozřetelně vybral ten, který vedl do kopce.

Po pár metrech tak podle svědků kolo raději odhodil a běžel ke zdejšímu bufetu, kde ho skupina pronásledovatelů dopadla. Jeden z přihlížejících zavolal na linku 156, zatímco mladík se prý ukryl pod deskou stolu, kolem něhož si až do příjezdu hlídky městské policie posedali rozzlobení návštěvníci nuda pláže, aby nemohl uprchnout.

„Nějaká facka tam padla taky. Srazili ho pod stůl, tak on ležel jednou nohou na lavici, zbytek těla pod stolem a lidi sedli kolem něho. Říkali: ‚vůbec nic nedělej, seď, lež a čekej',“ doplnil svědek. „Poznat dotyčného nebylo pro strážníky nijak složité. Kromě toho, že ho ostatní neustále hlídali, byl mezi nimi jediný oblečený,“ upřesnil mluvčí s tím, že s ohledem na hodnotu kola strážníci předali zloděje do péče státních policistů. Za pokus krádeže kola mu hrozí i několik let za mřížemi.

Tagy: