Vlastního muzikálu se už Zagorová nedožila. Její písně byly nedotknutelné, popsal hudebník Kříž

Muzikál s písněmi Hany Zagorové Biograf láska

Zpěvák Kříž zavzpomínal na Hanu Zagorovou

Hana Zagorová byla na jevišti fantastická dáma a opravdu milý člověk, zavzpomínal na umělkyni ve vysílání CNN Prima NEWS zpěvák Jan Kříž. Zdůraznil, že v hudebním průmyslu se na zpěvaččiny písně „nikdy nesahalo“ a že tým z Divadla Kalich byl první, kterému Zagorová kývla na scénář k muzikálu. Finální zkoušky se již ale nedožila. Právě v pondělí uplynuly dva roky od jejího úmrtí.

Uvádět muzikál Biograf láska s písněmi Hany Zagorové je podle Kříže obrovská zodpovědnost. „Jejího repertoáru si nesmírně vážím. Její skladby mě provázely v různých obdobích života. Je fascinující, že součástí vystoupení je 24 hitů, zatímco těch základních je mnohem víc. Některé se do muzikálu ani nedostaly,“ poznamenal hudebník.

K TÉMATU: Heřmánkovo úmrtí zasáhlo svět celebrit. Herec Nový zavzpomínal, co zesnulému kolegovi záviděl

Připomněl, že zpěvačka měla velmi blízký vztah se svým publikem. „Poznal jsem ji na jevišti jako fantastickou dámu a opravdu milého člověka. V minulosti obdržela minimálně čtyři scénáře na muzikál, ale tým z Divadla Kalich byl první, komu na tuto nabídku kývla,“ prozradil Kříž s tím, že příprava trvala téměř tři roky.

„Na její písně se nikdy nesahalo, zpívala je pouze jen ona. To, že nám dala k dispozici svůj repertoár a řekla, že nám věří, beru jako velkou zodpovědnost,“ zopakoval v pořadu Nový den člen divadelního sboru.

„Velmi mě mrzí, že Hanka finální tvar neviděla. Hlavní premiéra pro mě nebyla ta před prvními diváky, ale poslední zkouška už v kostýmech, kterou jsme pro ni chystali. Bohužel k tomu již nedošlo,“ povzdechl si Kříž.

Tým herců čeká v říjnu již dvoustá repríza muzikálu. „Není snadné po takové době udržet celé složení pohromadě. Jsem ale velmi pyšný na všechny na jevišti, kteří k tomu přistupují zodpovědně. Mám z toho opravdu radost,“ dodal Kříž.

Zpěvák také prozradil, jaká byla spolupráce s Hanou Zagorovou. Více se dozvíte ve videu výše.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Bylo to temné období. Fotbalista Limberský přechází do protiútoku, chce odškodné za stíhání

Tagy: