O trenérovi fotbalové reprezentace je zřejmě rozhodnuto, napovídá krok sázkových kanceláří

Ivan Hašek jako trenér český národní tým už jednou vedl.

Nový trenér reprezentace

Fotbalový národ netrpělivě čeká na oznámení, kdo bude novým trenérem reprezentace. Verdikt možná padne už brzy. Vrabci na střeše si cvrlikají, že lodivodem národního týmu bude s největší pravděpodobností Ivan Hašek.

Od okamžiku, kdy 20. listopadu skončil u reprezentace trenér Jaroslav Šilhavý, se čile spekuluje, kdo se stane jeho nástupcem. Vzduchem létají jména Ivana Haška, Vítězslava Lavičky, Martina Svědíka nebo Miroslava Koubka.

ČTĚTE TAKÉ: Český fotbal v slzách. Zemřel šestinásobný mistr ligy a medailista z mistrovství Evropy

„Myslím, že by měl přednost dostat trenér, který není vázaný kontraktem v nějakém klubu. Bez angažmá je například Hašek, do výčtu patří ještě i Michal Bílek. Podle mě jsou tito kluci již prověření a měli by mít přednost,“ uvedl bývalý fotbalista Ladislav Vízek.

Přednost už ale možná někdo dostal. Minimálně to naznačuje fakt, že sazkové kanceláře z nabídky buď stáhly, nebo vůbec neplánují vypsat kurzy na nového trenéra národního týmu.

„Chce to bez naschválů a nějakých zbytečností uznat, kdo je momentálně nejlepší. To je Ivan Hašek. Má ještě tu výhodu, že peníze pro něj nejsou všechno. Je hladový, dlouho netrénoval, zná poměry u nás, takže já se přikláním k němu,“ dodal Vízek. I podle známého kouče Františka Straky Hašek splňuje nároky na trenéra reprezentace.

Vízek má už dokonce vymyšlený ideální realizační tým, který by budil respekt. „Kdyby byl hlavní trenér Hašek, jeho asistentem Svědík, manažerem týmu Nedvěd a vedoucím mužstva Šmicer, byly by to čtyřka, která by podle mě budila takový respekt, že by se kluci báli jít na pivo,“ uzavřel olympijský vítěz z roku 1980. Poslední slovo bude mít v každém případě výkonný výbor fotbalové asociace.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Cíle letos nemám. Jsem ráda, že už lyžuju a snowboarduju, řekla Ledecká po zranění

Tagy:
trenér Jaroslav Šilhavý fotbal Miroslav Koubek sázková kancelář česká fotbalová reprezentace Ladislav Vízek Ivan Hašek národní tým Martin Svědík Vítězslav Lavička