Prodej drog se zvrtnul. Muž v Praze postřelil dealera, policisté útočníka po roce dopadli

Prodej drog v Praze skončil střelbou, pachatele takřka po roce zadržela zásahová jednotka.

Prodej drog se zvrtnul

Prodej drog v Praze skončil střelbou. Zákazník vytáhl na dealera zbraň, prostřelil mu obě nohy a pak ho oloupil. Kriminalistům z oddělení vražd se muže podařilo dopadnout takřka po roce. Zadržela ho zásahová jednotka.

Pachatel šel na procházku se psy, když z aut najednou vyskákali příslušníci pražské zásahovky. Muž skončil během pár vteřin v poutech a začal se zpovídat z činu, který se odehrál loni 16. září. V celém případu šlo o drogy. Muž se domluvil s dealerem, že se spolu sejdou na dětském hřišti Pod Kotlářkou na Praze 5. Během obchodu se ale něco zvrtlo a nakupující vytáhl zbraň.

„Poškozeného střelil do dolních končetin, poté ho ještě opakovaně napadal. Následně mu sebral jeho osobní věci a z místa odjel jeho osobním vozidlem,“ přiblížil kriminalista. Zraněný muž skončil v nemocnici. Zdravotníci kontaktovali policisty s tím, že ošetřují postřeleného. Případ se tak postupně dostal až ke kriminalistům z oddělení vražd.

Najít pachatele byl ale tvrdý oříšek. Muži, který byl při střelbě vážně zraněn, se totiž z pochopitelných důvodů nechtělo moc vypovídat. Sám se totiž obával, že může být trestně stíhaný. Policistům tak dopadení pachatele – 21letého muže – trvalo téměř rok. „Pachatel byl poměrně překvapený, když ho zadržela zásahová jednotka,“ doplnil kriminalista.

Dealerovi způsobil vážná zranění

Muž při střelbě použil volně prodejnou dvouhlavňovou perkusní pistoli. „Taková střela je schopná obdobných účinků jako běžné střelivo na určitou vzdálenost. Nepovažuji ji však za příliš spolehlivou,“ uvedl bezpečnostní expert Richard Janko. Postřelený muž měl štěstí, že mu ani jedna ze střel nezasáhla některou z tepen. Podle policistů tak nemá žádné trvalé následky. Každopádně se jednalo o vážné zranění.

„Vzhledem k tomu, že podezřelý způsobil těžkou újmu na zdraví, hrozí mu až dvanáctiletý trest ve vězení,“ dodal mluvčí policie Jan Daněk. Kriminalisté sice navrhli, aby 21letý muž skončil ve vazbě, soudce to ale neakceptoval a nechal ho na svobodě.

Tagy: