Obětí vraždy v Hradci je 14letý chlapec. Obviněný ho podle policie ubodal kuchyňským nožem

Policie hledala nebezpečného pachatele na nádraží v Hradci Králové

Vražda čtrnáctiletého dítěte v Hradci Králové

Policie v pátek obvinila dvaatřicetiletého muže z Hradce Králové z vraždy čtrnáctiletého chlapce. Muž dítě podle detektivů napadl kuchyňským nožem ve čtvrtek vpodvečer v kolejišti hradeckého nádraží po předchozí hádce. Chlapec na místě následkům zranění podlehl, uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová. Podezřelého policie hodinu po činu zadržela v jeho bydlišti v Hradci Králové.

„V nejbližší době podáme ke státnímu zástupci podnět na vzetí obviněného muže do vazby,“ uvedla mluvčí. V případě odsouzení hrozí obviněnému trest vězení v délce 15 až 20 let nebo trest výjimečný.

ČTĚTE TAKÉ: Detaily zásahu na filozofické fakultě. Uniklý dokument popisuje 267 minut policejní operace

Po muži ve čtvrtek po 17:30 pátraly desítky policistů, kteří prohledávali i nádraží. Kvůli tomu byl ve čtvrtek od 17:40 do 18:40 přerušený a pak omezený provoz. Čin se stal mezi kolejišti mimo nástupní místa, uvedla policie. Nikdo další při události zraněn nebyl.

Hradecká primátorka Pavlína Springerová (Hradecký demokratický klub) vyjádřila nad případem znepokojení. „Budu se velice důsledně zajímat o všechny podrobnosti a okolnosti, které s tímto případem souvisí. Musíme udělat vše pro to, aby se už nic podobného v Hradci neopakovalo, uvedla na Facebooku.

Tagy: