OBRAZEM: Brenda z Beverly Hills i čarodějka Prue. Jak šel čas se Shannen Dohertyovou?

V neděli zasáhla seriálové fanoušky smutná zpráva. Zemřela Shannen Dohertyová, představitelka Brendy z kultovního seriálu Beverly Hills. Herečka však měla na svém kontě mnoho dalších významných rolí. Připomeňte si ty nejznámější.

Rodačka z Memphisu ve státě Tennessee se u diváků zapsala zejména svým působením v seriálu Beverly Hills 90210. Její role v něm ale skončila po čtyřech sériích, neboť Dohertyová měla skoro se všemi členy štábu i hereckými kolegy spory. V plánech na novodobé pokračování seriálu figurovala i Dohertyová, natáčení se však nedožil její filmový partner Luke Perry, který hrál Dylana.

ČTĚTE TAKÉ: Svět obletěla smutná zpráva o smrti nejslavnější sexuální terapeutky. Přežila i holocaust

Dohertyová hrála také v seriálu Čarodějky, kde však její působení rovněž skončilo právě kvůli sporům s kolegy předčasně. Kromě těchto dvou kultovních seriálů ztvárnila Dohertyová desítky filmových a dalších seriálových rolí. Naposledy se objevila například ve filmech Fortress s Brucem Willisem nebo Darkness of Man s Jeanem-Claudem Van Dammem.

Její tři manželství skončila rozvodem. Naposledy byla vdaná za fotografa Kurta Iswarienka. Rozešla se s ním minulý rok. Byla bezdětná.

Dohertyová v roce 2015 oznámila, že jí byla diagnostikována rakovina prsu a podstupuje léčbu. V roce 2023 jí lékaři odstranili nádor na mozku a herečka oznámila, že se jí zhoubná nemoc rozšířila také do kostí.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zemřela Shannen Dohertyová. Hvězda Beverly Hills 90210 prohrála boj s rakovinou

Tagy:
smrt společnost celebrity Beverly Hills 90210 Brenda Walshová Shannen Doherty umění a zábava umění, kultura, zábava a média smrt a umírání společenská rubrika